Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pēc gada notiks Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Easyget.lv, 26.12.2013. 15:51 | komentāri (1)

Jau esošos kino festivālus apvienos zem viena zīmola
Pēc gada notiks Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Rīgas Starptautiskā kino festivāla iecere ir apvienot jau esošos festivālus zem viena zīmola un radīt nopietnu kino notikumu skatītājiem, kas piedāvās kvalitatīvu programmu plašai auditorijai, vēsta par projektu atbildīgā Latvijas Kinoproducentu asociācijas prezidente Aija Bērziņa.

Festivāls norisināsies nākamgad no 2. līdz 11. decembrim. Projekts tapis, sadarbojoties Latvijas Kinoproducentu asociācijai ar Kinematogrāfistu savienību un festivālu Lielais Kristaps, festivālu 2 Annas, festivālu Baltijas Pērle, Nacionālo kino centru un Rīgas Kino muzeju.

"Šī ir unikāla iespēja brīdī, kad Rīga būs uzmanības centrā, pievērst uzmanību arī Latvijas filmām un atgādināt to, ka kinomāksla ir ārkārtīgi nozīmīgs kultūrvidi un sabiedrisko domu veidojošs un atspoguļojošs medijs, kas stāsta par sabiedrības vērtībām un aktualitātēm gan vēsturiskā, gan mūsdienīgā skatījumā," stāsta Bērziņa.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā plānots iekļaut Eiropas Kinoakadēmijas balvām nominētos darbus, Latvijas kinematogrāfistu jaunāko veikumu, izcilu kino personību radošā darba retrospektīvas, īsfilmu, arhīvu un dokumentālo filmu skates, kā arī bērnu un jauniešu filmu programmu.

Rīgas Kino muzejā darbosies sinematēka un tiks īstenots projekts "Kino 1914", kura ietvaros vienu dienu filmas rādīs kā sendienās – dzīvās mūzikas pavadījumā. Iecerēts, ka darbosies arī festivāla klubs.

Tāpat tiek izstrādāta apjomīga industrijas sadaļa nozares profesionāļiem – kopprodukciju tirgus, prezentācijas, semināri, meistarklases studentiem un darbnīcas bērniem. Festivāla kulminācija būs nacionālā kinofestivāla Lielais Kristaps noslēguma ceremonija, kurai nodrošināta tiešraide Latvijas Televīzijā.

Festivāls noritēs vairākās filmu izrādīšanas vietās Rīgā un Latvijas reģionos.

Nākamgad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta un 13.decembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija. Eiropas Kinoakadēmija dibināta 1988.gadā, lai veicinātu Eiropas kino izplatību pasaulē.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV