Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izdota Filipas Gregorijas grāmata „Baltā princese”

Easyget.lv, 27.12.2013. 12:57

Latviski tulkota vēsturisko romānu autores Filipas Gregorijas grāmata „Baltā princese”
Izdota Filipas Gregorijas grāmata „Baltā princese”

Latvijā iemīļotā rakstniece Filipa Gregorija ir viena no labākajām vēsturisko grāmatu autorēm. Viņa spēj apvienot izdomu un vēsturi prasmīgāk nekā daudzi citi šī žanra pārstāvji. Tas lieliski atklājas viņas jaunajā romānā “Baltā princese”.

Autore iezīmē Anglijas vēsturi piecpadsmitā gadsimta beigās, radot aizraujošu stāstu. Latvijā izdotie Filipas Gregorijas romāni: Otra Boleinu meita, Dzimusi karaliene, Henrija VIII meitas, Boleinu mantojums, Baltā karaliene, Fortūnas rats, Jaunavas mīļākais.

Elizabetes Jorkas sirds pavēlnieks Ričards Trešais ir kritis kaujas laukā. Lai apvienotu valsti, kurā jau divus gadu desmitus plosās karš, Elizabetei ir jāprecas ar jauno valdnieku – Henriju Tjūdoru, viņas iemīļotā Ričarda slepkavu. Izdzīvošanas noteikumi karaliskajā galmā līdzinās skarbai šaha partijai, un cīņā par galveno balvu – karalienes kroni – jūtām nav nozīmes.

Tjūdoru karalienei ir jāizvēlas starp sarkano rozi un balto...

“Satriecošs stāsts par karalisko ģimeni. Gregorija prasmīgi uzrok vēsturiskās šķietamības slāni, atklājot zem tā paslēptos vēstījumus, un “Baltā princese” ir lielisks meistardarbs!”, raksta Sunday Express. “Psiholoģiskā ziņā ļoti interesants vēstījums par laikmetu, ko Šekspīrs pametis novārtā.” - The Telegraph.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV