Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Apbalvoti Valmieras teātra labākie mākslinieki

Easyget.lv, 30.12.2013. 13:00

Nosvinēta Valmieras teātra 90 gadu jubileja, zināmi 2012./2013. gada sezonas labākie mākslinieki
Apbalvoti Valmieras teātra labākie mākslinieki

28. decembrī Valmieras teātra Lielajā zālē pēc teātra 90 gadu jubilejai veltītā koncerta „Par saknēm, upēm un debesīm” notika ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2012./2013. gada sezonas labākos māksliniekus. Otro gadu tika pasniegta balva „Skatītāju balss”.

VDT un Valmieras pašvaldības balvas

VDT un Valmieras pašvaldības iekšējā balsojumā kā 2012./2013. gada teātra sezonas labākās aktrises tika apbalvotas Elīna Vāne un Inga Siliņa, savukārt labākā aktiera balvu saņēma Mārtiņš Meiers un Imants Strads. Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, tika pasniegtas divas balvas katrā nominācijā „Gada aktrise” un „Gada aktieris”.

Režisoru balva par atdevību un uzticību nonāca kostīmu mākslinieces Annas Heinrihsones rokās, bet balvu par mūža ieguldījumu saņēma aktieris Jānis Tomsons. Par aizvadītās sezonas labāko tehnisko darbinieku tika atzīta kostīmu modelētāja Tatjana Smirnova.

“Skatītāju balss” balvas

VDT skatītāju balsojumā “Skatītāju balss” balvu – speciāli notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu – nominācijā Gada aktrise saņēma Elīna Vāne par titullomu izrādē „Raudupiete”, bet kā Gada aktieri skatītāju vērtējumā sumināja Mārtiņu Meieru par Artura Skujas lomu izrādē „Klaidoņa lūgšana” un Ričarda lomu izrādē „Virve”. Par pagājušās sezonas Gada izrādi skatītāji atzina “Zojkina kvartira”, ko iestudējusi režisore Indra Roga.

Šogad, pateicoties uzņēmuma Food Union atbalstam, jau otro reizi tika pasniegta balva „Skatītāju balss”. Ikviens teātra cienītājs varēja nobalsot par iepriekšējās sezonas Gada aktrisi, Gada aktieri un Gada izrādi, aizpildot anketu teātrī vai teātra mājas lapā www.vdt.lv. Kopā tika aizpildītas 1746 anketas.

“Mums ir prieks jau otro gadu pēc kārtas pārstāvēt skatītāju viedokli un dāvāt īpašās “Skatītāju balss” zelta kanniņas skatītāju novērtētākajiem pērnās teātra sezonas māksliniekiem. Food Union vārdā sveicam visu VDT kolektīvu, 90 gadu jubileju atzīmējot,” tā Harijs Panke, Food Union padomes priekšsēdētāja vietnieks.

VDT 90 gadu jubileja

Valmietas teātri sumināt bija ieradušies pārstāvji no Nacionālā, Dailes un Liepājas teātriem. Pasākumā tika prezentēta arī teātra jubilejai veltītā foto grāmata ar tādu pašu nosaukumu kā jubilejas koncerts - „Par saknēm, upēm un debesīm”. Grāmatā iekļautas fotomākslinieka Jura Kmina fotogrāfijas un dramaturģes, VDT direktores Evitas Sniedzes esejas. Grāmatu kā pateicību par līdzšinējo atbalstu un sadarbību saņēma Valmieras teātra draugi un atbalstītāji.

„Valmieras teātris var būt īpašs, pateicoties saviem skatītājiem, atbalstītājiem un draugiem, kuru klātbūtne un palīdzība ļauj piepildīt vispārdrošākos mākslas sapņus un nemitīgi augt,” rezumējot kārtējo teātra gadu, pateicību kolektīva vārdā pauž teātra direktore Evita Sniedze.

Foto: (no kreisās) Elīna Vāne (Gada aktrise gan skatītāju vērtējumā, gan teātra balsojumā), Imants Strads (2012./2013.g.sezonas Gada aktieris), kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone (VDT režisoru balva), Inga Siliņa (2012./2013.g.sezonas Gada aktrise), kostīmu modelētāja Tatjana Smirnova (Gada tehniskais darbinieks) un Mārtiņš Meiers (Gada aktieris gan skatītāju, gan teātra balsojumā). Foto (c) Matīss Markovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV