Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dirty Deal Teatro janvārī piedāvā izrādes bērniem

Easyget.lv, 02.01.2014. 11:08 | komentāri (1)

Janvārī Dirty Deal Teatro piedāvā trīs izrādes dažāda vecuma bērniem un jauniešiem - “Kā saule gadījās”, “Baltā grāmata” un “Ziemas māja”.
Dirty Deal Teatro janvārī piedāvā izrādes bērniem

Kā vēsta teātra pārstāve Aija Murāne, izrādes apvienotas Dirty Deal Teatro izrāžu ciklā “Līdz 18”, un tās tiecas uzdot jautājumus, atklāt vēl neatklāto un kļūt par kopīgu piedzīvojumu.

“Kā saule gadījās” ir režisores Ingas Tropas izrāde ar piedalīšanos bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem. Izrādē, izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves rīkus un pārtikas produktus aktieri Lauma Balode un Kaspars Aniņš ar bērnu līdzdalību atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. No kopīgi pagatavotās cepumu mīklas bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot izrādē gūtos iespaidus. “Kā saule gadījās” būs 6. un 10. janvārī plkst. 19:00.

“Baltā grāmata” ir izrāde sākumskolēniem un viņu vecākiem pēc J. Jaunsudrabiņa atmiņu tēlojumu motīviem. To iestudējusi režisore Inga Tropa kopā ar scenogrāfi Ingu Alsiņu un aktieriem Laumu Balodi un Jāni Znotiņu. Izrāde ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtībā, taču ik reiz, kad šķiet, kas viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums un pasaule paliek kā noslēpums. “Baltā grāmata” būs 4. un 5. janvārī plkst. 12:00.

Ar izrādi ģimenēm “Ziemas māja” Dirty Deal Teatro viesojas radošā apvienība NoMadI. Izrāde stāsta par senseniem laikiem pirms gadiem trīsdesmit pieciem, kad tāltālā zemē aiz augstiem kalniem un tumšiem mežiem pilsētā Ogre dzīvoja mazs zēns vārdā Mārtiņš un viņa vecaistēvs Antons. Mazais Mārtiņš kopā ar vecotēvu iepazīst pasauli, mācās darīt darbus un nedarbus, mīlēt un vērot dabu, saprast tās likumus – mīlestības, dzimšanas, nāves, vasaras un ziemas mūžīgo ciklu. “Ziemas māja” skatāma 24. janvārī plkst. 19:00 un 25. janvārī plkst. 12:00.

Vairāk informācijas www.dirtydeal.lv/teatro un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro
Biļešu cena: 5 LVL/7 EUR (ģimenes biļete 4 personām 15 LVL/ 21 EUR). Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Foto: Izrāde „Ziemas māja”. Foto (c) Krista Burāne

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV