Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Paziņotas ASV Producentu ģildes nominācijas

Easyget.lv, 03.01.2014. 09:30

Paziņotas ASV Producentu ģildes (“Producers Guild Of America” jeb “PGA”) nominācijas, un līdz ar to, kino godalgu sezona uzņem apgriezienus.
Paziņotas ASV Producentu ģildes nominācijas

“PGA” godalga ir viens no precīzākajiem ASV Kinoakadēmijas “Oscar” balvas indikatoriem, jo Producentu ģildes gada labākās filmas laureāti ir sakrituši ar uzvarētājiem Kinoakadēmijas gada labākās filmas kategorijā pēdējos sešus gadus pēc kārtas (atpakaļejošā secībā: “Argo”, “Mākslinieks”, “Karaļa runa”, “Sapieris”, “Graustu miljonārs”, “Kur sirmgalvjiem nav vietas”), bet 24 gadu laikā, kopš Producentu ģilde pasniedz savas godalgas, tās laureāti ar labākās filmas “Oscar” godalgu saņēmējiem sakritusi 17 reizes.

2013. gada desmit labākās kinofilmas Producentu ģildes skatījumā:

  • “12 gadi verdzībā” (“12 Years A Slave”)
  • “Amerikāņu afēra” (“American Hustle”)
  • “Jasmīnas stāsts” (“Blue Jasmine”)
  • “Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā” (“Captain Phillips”)
  • “Dalasas pircēju klubs” (“Dallas Buyers Club”)
  • “Volstrītas vilks” (“Wolf Of Wall Street” 
  • “Gravitācija” (“Gravity”)
  • “Viņa” (“Her”)
  • “Nebraska” (“Nebraska”)
  • “Izglābt Benksa kungu” (“Saving Mr. Banks”)

Balvas tiks pasniegtas 19.janvārī Holivudā, un viena no nominētajām filmām saņems gada labākās filmas godalgu, kas nosaukta leģendārā filmu veidotāja Derila F.Zanuka vārdā (Darryl F. Zanuck Award). Producentu ģildi veido nepilni seši tūkstoši dalībnieku, bet apmēram viena desmitā daļa no tās locekļiem tiek pārstāvēti ASV Kinoakadēmijā un atbild arī par “Oscar” balvu likteni.

Vairākas “PGA” nominētās filmas Latvijas kinoteātros jau ir iznākušas, bet pirmā lente no šī saraksta, kas Latvijas pirmizrādi piedzīvos nākamā, ir drāma “Dalasas pircēju klubs”. Filma ar aktieriem Metjū Makonehiju (Matthew McConaughey) un Džaredu Leto (Jared Leto) titullomās uz ekrāniem iznāk 17.janvārī, divas dienas pirms PGA godalgu sadales. Savukārt “12 gadi verdzībā”, “Amerikāņu afēra” un “Volstrītas vilks” uz Latvijas ekrāniem iznāks janvārī un februārī, bet atlikušo trīs filmu izplatīšana Latvijā vēl nav apstiprināta.

Filmas "Dalasas pircēju klubs" treileris ar subtitriem latviski:

Foto: Kadrs no filmas "Dalasas pircēju klubs". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV