Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Daugavpils teātrī top Antona Čehova „Kaija”

Easyget.lv, 03.01.2014. 11:41

Janvāra vidū Daugavpils teātris skatītājiem piedāvās krievu dramaturģijas „pērli” - Antona Čehova lugu „Kaija”.
Daugavpils teātrī top Antona Čehova „Kaija”

Jauniestudējums „Kaija” Oļega Šapošņikova un Georgija Surkova režijā pirmo reizi ar skatītājiem tiksies 16. janvārī. Kā norāda teātra pārstāve Madara Pavlovska, pirmā tikšanās būs neirastāka, piedāvājot publisko izrādes mēģinājumu ar nosaukumu „Kaija. Under construction”.

Savdabīgā luga, kuru pats autors ir nodefinējis, kā komēdiju, Daugavpils teātrī top, sadarbojoties režisoriem Oļegam Šapošņikovam un Georgijam Surkovam, un izrādes radošo komandu veido sevi pierādījuši, kā arī jauni un daudzsološi mākslinieki. Izrādē „Kaija” galveno lomu ir uzticēts spēlēt jaunajai aktrisei no Lietuvas - Jovitai Balčiunaitei, izrādē piedalīsies arī populārā televīzijas seja Jurijs Kušpelo.

Antona Čehova „Kaija” ir pasaules nozīmīgāko dramaturģijas darbu desmitniekā, tai pat laikā tas ir materiāls, kuru saprast un iestudēt ir sarežģīti. Iesākumā teātra radošais kolektīvs nolēma, ka nodos izrādi skatītāju vērtējumam tikai tad, kad būs pārliecība, ka ir sasniegta maksimāli iespējamā iekļaušanās lugas noslēpumainajā tekstā. Pagaidām aktieri un režisori atrodas radošo meklējumu procesā, taču daudz jau ir izdarīts. Tieši tāpēc teātris nolēma spert neordināru soli – uzaicināt skatītājus uz ekskluzīvu vēl nepabeigtu teātra izrādi. Abi režisori stāsta, ka būs pateicīgi skatītājiem par saņemtajiem komentāriem un iespaidiem, kas nepieciešami, lai turpinātu darbu. Izrādes režisori piebilst, ka iestudējumu „Kaija. Under construction” teātra cienītājiem būs iespēja apmklēt bez maksas.

Viens no izrādes režisoriem Oļegs Šapošņikovs atklāj, ka, lai gan izrāde tiks spēlēta teātra Lielajā zālē, tā tomēr tiek veidota kā kamerizrāde, lai tiktu saglabāta aktieru niansētā un psiholoģiskā spēle. Oļegs Šapošņikovs skatītājus aicina izrādi apmeklēt vairākkārt, jo būs lomas, kuras spēlēs divi aktieri, kā arī skatītāju zālē būs neierastāks vietu izvietojums. Tiks izveidotas īpašas ložas un skats no šīm vietām un skatītāju vietām zālē atšķirsies, dodot iespēju katru reizi saskatīt jaunas detaļas un spēles nianses.

Pēc režisoru ieceres izrādes darbība tiks pārcelta uz Latgali pie kāda ezera, netālu no Daugavpils, notikumiem risinoties 1914. gadā. Ne velti arī daži no mēģinājumiem notiek pie Stropu ezera Daugavpilī un vēsturiskā Daugavpils cietokšņa apkārtnē.

Režija: O.Šapošņikovs un G.Surkovs, scenogrāfija un kostīmi - I.Bermaka un A.Stabiņa, gaismu mākslinieks - S.Vasiļjevs. Lomās: I. Kešiševa vai V. Hramņikova, A. Komarovs vai M. Boka V.Dupaks, J. Balčiunaite, M.Samodahovs, M.Korkliša vai Ž.Lubgāne, J.Ņetjosina vai I.Ivulāne-Mežale, G. Surkovs, J. Kušpelo, V. Jancevičs.

No 7. janvāra biļetes uz izrādi „Kaija. Under construction” varēs saņemt bez maksas Daugavpils teātra kasē.(654 26520). Vietu skaits būs ierobežots.

Izrādes „Kaija. Under construction” publiskais izrādes mēģinājums notiks 16. janvārī plkst. 18.30. Vairāk informācijas : www.daugavpilsteatris.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV