Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dejas anatomija ar izrādi “Cik tuvu?” viesosies Valmierā un Ainažos

Easyget.lv, 06.01.2014. 15:18

14. un 15. janvārī apvienība “Dejas Anatomija” viesosies Valmierā un Ainažos, lai pilsētu kultūras cienītājus un dejas interesentus iepazīstinātu un rosinātu plašāku izpratni par laikmetīgo deju Latvijā, piedāvājot mūsdienu dejas tehnikas meistarklases un “Cik tuvu?” viesizrādes.
Dejas anatomija ar izrādi “Cik tuvu?” viesosies Valmierā un Ainažos

“Izrāde ”Cik tuvu?” ir stāsts par mīlestību, par “ilgi un laimīgi”, par īstu tuvošanos telpiski, anatomiski un kultūrvēsturiski. (..) Par maksimālu tuvošanos un iedzīvošanos noteiktajā ķermeniskajā stāvoklī. Par tuvošanos stāstam, par divu cilvēku tuvumu un tuvību telpā, ko dēvē ar mīlestību. Par tuvošanos to spilgto kultūras vēstures šablonu atpazīšanai, kas ietekmē mūsu gaidas un uzvedības ikdienas dzīvē. Par vārdos nenosaucamo jeb to, ko var nosaukt tikai ļoti naivos vārdos. Par pieļaujamo tuvošanos iepriekš radītiem un mākslas paraugiem,” portālā Satori.lv raksta dejas kritiķe Inta Balode.

Izrāde atklās divu cilvēku atmiņu un sajūtu uzplaiksnījumus, ko modina situācijas no kopdzīvē pavadītā laika. Vai dzīvot līdzas nozīmē to pašu, ko dzīvot kopā? Vai ilgstošā blakusesamībā mēs spējam saglabāt tuvību? Kas ir tas, kas mūs vieno? Vai mēs ir tikai “mēs” un kur esmu “es”? Kādas sajūtas mūs pārņem par laiku, ko nodzīvojam kopā?

Izrādes radošā komanda: horeogrāfe Elīna Breice, dejotāji Evita Birule un Edgars Šļakota, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Uģis Bērziņš, gaismotāji Jūlija Bondarenko un Matīss Beķers un izpildproducente Zane Estere Gruntmane.

Otrdien, 14. janvārī, Valmieras Kultūras centra Lielajā zālē jaunieši, dejas praktiķi un interesenti aicināti piedalīties dejotāja Edgara Šļakotas vadītajā mūsdienu dejas tehnikas meistarklasē, kas balstīta uz plastikas, spēka un kustības dinamikas maiņu caur improvizāciju un dejas kombinācijām. Trešdien, 15. janvārī, Ainažu Kultūras centrā mūsdienu dejas kustības meistarklasi pasniegs dejotāja Evita Birule. Tās laikā dalībniekiem caur jogas, improvizācijas un ķermeņa brīvo kustību būs iespēja trennēt un sajust sava ķermeņa brīvību, maksimālu atbrīvošanos, uzticēšanos un ieklausīšanos. Meistarklašu norises laiks Valmierā un Ainažos būs no plkst. 14:00 līdz 16:00.

Izrādes video treileris:

Izrāde Valmierā: 14. janvārī plkst. 19:00 Valmieras Kultūras centrā. Ieejas biļetes cena uz izrādi un/vai meistarklasi EUR 2. Biļetes var iegādaties Valmieras kultūras centra kasē.

Izrāde Ainažos: 15. janvārī, 2014 plkst. 19:00 Ainažu kultūras namā. Ieeja bez maksas.

Nākamās izrādes Rīgā - 3. un 4. februārī plkst. 19:00 Ģertrudes ielas teātrī (Ģertrudes ielā 101a). Biļetes iepriekšpārdošanā: www.bezrindas.lv un galerijā Istaba. Biļešu cenas: EUR 8,50, EUR 4,50 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC karšu īpašniekiem).

Plašāka informācija: www.dejasanatomija.lv, www.git.lv

Foto: Izrāde “Cik tuvu?”. Foto (c) Anete Rūķe

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV