Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ārvalstu mediji izrāda plašu interesi par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

Easyget.lv, 07.01.2014. 09:33

Darbam atspoguļot Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu jau patlaban akreditējušies vairāk nekā 300 mediju pārstāvji un katru dienu tiek saņemti jauni pieteikumi gan no ārvalstu, gan pašmāju medijiem. Šobrīd akreditācijas pieteikumi saņemti no 26 valstīm.

Būtiski atzīmēt, ka darbs ar ārvalstu medijiem gaidāms ne tikai 2014.gadā, atspoguļojot programmas notikumus, bet pamati tam likti, īstenojot starptautisko komunikāciju jau 2012. un 2013.gadā. Pagājušā gada laikā kopumā ārvalstu medijos tapušas vairāk nekā 350 reportāžas par gaidāmo Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, tostarp TV un radio sižeti ietekmīgākajos pasaules un Eiropas medijos.

Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu un notikumu māksliniecisko programma atzinīgi novērtējuši tādi ASV mediji kā The Huffington Post, The Chicago Tribune un Fox News. Rīgā viesojušies The Independent un The Daily Telegraph no Apvienotās Karalistes, kā arī BBC Russia un Kommersant. Arī visi nozīmīgākie Vācijas mediji ir akcentējuši Rīgas īpašo titulu 2014. gadā un uz atklāšanas pasākumiem Vācijas televīzijas ARD un CTF Rīgā ieradīsies atkārtoti. Rīga iekļuvusi arī tādu plaši zināmu ceļvežu ieteikumu topos kā Nathional Geographic un Lonely Planet.

Lielu interesi par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu izrāda ārvalstu mediji un akreditācijas pieteikumi saņemti no jau 26 valstīm, tostarp, no Vācijas, Austrijas, Zviedrijas, Ķīna, Ukrainas, Itālijas, Īrijas, Japānas, Francijas, Krievijas, Baltkrievijas, Brazīlijas, Nīderlandes, Azerbaidžānas, ASV, Dānijas, Portugāle, Turcija, Lielbritānija, Somija, Igaunija, Lietuva, arī no Brazīlijas, Togo un Etiopijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV