Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

RIXC Rīga 2014 programmu atklās “Hiperbolisko plakņu” tamborēšanas akcija

Easyget.lv, 07.01.2014. 10:14

Ar Dainas Taimiņas publisko lekciju sākas RIXC organizētie notikumi Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā, kuras atklāšana norisināsies notikumiem bagātajā nedēļas nogalē no 17. līdz 19. janvārim.

Sestdien, 18. janvārī, plkst. 16.00 RIXC Spīķeros notiks Dainas Taimiņas lekcija “Hiperboliskās plaknes” un atvērtās darbnīcas, kur kopā ar RIXC māksliniekiem un Rīgas iedzīvotājiem tiks uzsākta lielā tamborēšanas akcija, veidojot Rīgas sociālo tīklu. Kopīgās tamborēšanas pasākums noslēgsies ar Liepājas jauno mediju mākslinieku grupas “Trihars” audiovizuālajām performancēm, mūziku un sarunām neformālā gaisotnē, informē RIXC projektu producente Agnese Baranova.

Daina Taimiņa ir latviešu matemātiķe, matemātikas vēsturniece un māksliniece, kas strādā Kornela universitātē ASV un uzmanību piesaistījusi ar saviem tamborētajiem hiperboliskās plaknes modeļiem. Rīga 2014 programmas ietvaros 2014. gada laikā līdzās citiem RIXC producētajiem pasākumiem (izstāde “Lauki” LNMM izstāžu zālē “Arsenāls” un “Rīga2014-Mons2015” Spīķeros) taps RIXC un Dainas Taimiņas kopīgi radītais projekts – “Hiperboliskās plaknes un ilgtspējības tīkli”.

Hiperbolisko plakņu tamborēšanas akcijā piedalīties var ikviens, ievērojot nosacījumus – izmantot jau reiz lietotu baltas vai gaišas nokrāsas materiālu (piem., ārdīta dzija, balti plastmasas maisiņi u.c.). Sadarbībā ar tematisko līniju “Dzintara ādere” tiks izmēģināta tamborēšana arī ar dzintara diega atgriezumiem. Projekta noslēgumā dalībnieku iesniegtie plakņu gabaliņi tiks satamborēti kopā, radot vienotu trīsdimensionālu objektu.

Projektā piedalīsies arī jauno mediju mākslinieki no Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas sadarbībā ar tīklu pētniekiem Valdi Krebu, Rasu Šmiti un Raiti Šmitu, veidojot sociālā tīkla vizualizācijas un mākslas darbus.

Projekts noslēgsies oktobrī, kad notiks Dainas Taimiņas darbu, kopīgi veidotā 3D objekta un jauno mākslinieku instalāciju izstāde kim? Laikmetīgās mākslas centrā Spīķeros.

Dalība bez maksas (vietu skaits ierobežots, vēlams iepriekš pieteikties pa tālr. 67228478 vai 26546776), īpaši gaidām interesentus, kuri vēlas piedalīties tamborēšanas sociālā tīkla veidošanā.

Sekojiet informācijai: https://www.facebook.com/rixcriga, kultūras portālā www.riga2014.org un http://riga2014.org/plaknes

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV