Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sāksies Latvijā pirmais TV šovs par literatūru

Easyget.lv, 07.01.2014. 15:34

LTV raidījumā “Lielā lasīšana” noskaidros iecienītāko grāmatu Latvijā
Sāksies Latvijā pirmais TV šovs par literatūru

Gatavojoties plaši atspoguļot Rīgas kā kultūras galvaspilsētas pasākumus, LTV1 19. janvārī pulksten 21.30 sāksies BBC televīzijā adaptēts projekts, pirmais televīzijas šovs par literatūru Latvijā „Lielā lasīšana”, kurā gada garumā noskaidrosies visas Latvijas iemīļotākā daiļliteratūras grāmata, informē LTV pārstāve Laura Brokāne. Zīmīgi, ka pirmais raidījums tiks demonstrēts dienu pēc „Rīga 2014” svinīgajiem atklāšanas notikumiem – akcijas „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” un Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas atvēršanas, ko rādīs LTV1.

Jaunais raidījums „Lielā lasīšana”, veicinot lasīšanu un interesi par literatūru, veidos grāmatu sacensību un rezultātā noskaidros visiecienītāko grāmatu Latvijā. Skatītājus gaida pazīstamu personību atziņas par savu mīļāko literatūru, kā arī atraktīvi stāsti par pašām grāmatām. Šova dalībnieki ir visi, kuri lasa grāmatas, jo „Lielās lasīšanas” mērķis ir noskaidrot Latvijas vismīļāko grāmatu.

Balsošana par grāmatām notiks vairākos posmos no 19. janvāra līdz 16. novembrim, izveidojot grāmatu TOP 100, TOP 21, TOP 5 un noslēguma raidījumā noskaidrojot vislasītāko daiļliteratūras grāmatu latviešu valodā. Atklāšanas raidījumā šova vadītāji Pauls Timrots un Eva Ikstena-Strapcāne izskaidros balsošanas noteikumus, būtību un atklās balsojumu, jo 19. janvārī par grāmatām varēs balsot arī tiešraidē. Balsojuma rezultātus komentēs publikai zināmu ekspertu grupa „100g kultūras” vadītāja Arno Jundzes vadībā.

Par populārāko grāmatu „advokātiem” raidījumā kļūs izcilas Latvijas personības, kas dalīsies savā lasīšanas pieredzē. Par savu vismīļāko grāmatu stāstīs plaši pazīstamas personības no kultūras, politikas, sporta, televīzijas, literatūras, teātra, mūzikas, kino un citām jomām.

Līdztekus lielajam balsojumam sadarbībā ar portālu draugiem.lv tiks noskaidrota mīļākā latviešu autoru grāmata.

Vairāk informācijas par projektu šeit: http://www.ltv.lv/lv/kultura/liela-lasiishana/. Sākot no 19. janvāra, informācija un balsošanas iespēja būs pieejama mājas lapā www.lielalasisana.lv.

Foto: Pauls Timrots, Eva Ikstena-Strapcāne un Arno Jundze. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV