Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Janvāra kino klubā gruzīnu režisora Gordedzi Čoheli īsfilmas

Easyget.lv, 08.01.2014. 11:19

Arī jaunajā gadā interesentus uz kinolektoriju divas reizes mēnesī aicina Kultūras centrs „Iļģuciems”. Pirmā tikšanās 9. janvārī plkst. 18.00 kamerzālē.

Lektoriju ietvaros tiek demonstrēti ievērojamu kinorežisoru mazāk pazīstamu filmu fragmenti un sniegts komentārs gan par konkrēto filmu, gan režisora daiļradi kopumā.

Turpinot noveļu kino tēmu, 9. janvārī interesentiem tiks piedāvāta patiesi unikāla iespēja iepazīties ar gruzīnu režisora Gordedzi Čoheli īsfilmām „Grēka bērni”, „Precību gājiens”. Abas filmas nekad nav rādītas ne padomju, ne atjaunotās Latvijas kinoiznomās, ne arī Latvijā populārajos kinofestivālos. Lektoriju vadīs dramaturgs Egīls Šņore.

Gordedzi Čoheli savu kinokarjeru sācis kā praktiķis kinostudijā Gruzijafilm, strādājot par palīgstrādnieku, šoferi un citās ar kino attāli saistītās profesijās.

Nu jau pāragri aizsaulē aizgājušais režisors savās nedaudzajās īsfilmās uzrāda spilgtu nacionālo kolorītu un dramatiķa talantu.

Ieeja maksa – EUR 2, skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 1.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV