Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dirty Deal Teatro notiks lasījumi “Bērni ar stāstiem”

Easyget.lv, 08.01.2014. 14:51

12. janvārī plkst. 19:00 teātrī Dirty Deal Teatro notiks lasījumi, kas noslēdz dramaturgu meistardarbnīcu “Bērni ar stāstiem”.

Lasījumos piedalīsies dramaturgi Inga Gaile, Aiva Birbele, Justīne Kļava, Matīss Gricmanis, Kārlis Anitens. Visi dramaturgi savu darbu prezentēs kopā ar bērnu, kas devis ideju lugai un ar ko kopā dramaturgs strādājis Dirty Deal Teatro rīkotajā meistarklasē.

Lasījumi 12. janvārī noslēs nedēļu ilgajo meistardabnīcu Dirty Deal Teatro. Tās uzdevums ir sadarbībā ar pašiem bērniem radīt un prezentēt piecas idejas iespējamām bērnu un jauniešu izrādēm nākotnē. Meistardarbnīcas vadītājs Bojans Djordjevs (Bojan Djordjev) iepazīstina dramaturgus ar dažādām pieejām dramaturģiskās struktūras veidošanā laikmetīgajā teātrī un piedāvājot piemērus no pasaules pieredzes, kuros var redzēt dažādu stāsta stāstīšanas pieeju izmantojumu.

Bojans Djordjevs ir Serbijā dzimis teātra režisors, kurš pašlaik uzturas Amsterdamā un strādā prestižajā teātra laboratorijā DasArts. Viņa galvenās intereses teātrī ir izrādes radošās grupas kolektīvā autorība, uz post-dramatisku tekstu balstītas izrādes. Bojans ir viens no platformas TkH (Walking Theory) izveidotājiem un TkH Journal for performing arts theory redaktors (http://www.tkh-generator.net/ ), bijis daudzu izrāžu autors Belgradā, kā arī Vīnē, Lionā, Štutgartē, Zagrebā un citur, piedalījies dažādās meistardarbnīcās un teātra laboratorijās. Vairāk informācijas: www.bojandjordjev.wordpress.com un www.dofpicture.wordpress.com.

Ieeja lasījumos bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV