Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vairāku paaudžu dejotāji tiksies koncertā Ziemeļblāzmā

Easyget.lv, 08.01.2014. 16:49

12. janvārī 16.00 kultūras pils Ziemeļblāzma lielajā zālē notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas Horeogrāfijas nodaļas 1994. gada izlaiduma kursa absolventu koncerts „Kam draugi, tas bagāts”.

Koncertā dejotprasmi rādīs desmit deju kolektīvi, kurus vada talantīgas un radošas deju skolotājas, kuras savulaik beigušas vienu un to pašu JVLMA Horeogrāfijas nodaļas kursu.

Pirms koncerta tiks godināti kursa ilggadējie vadītāji un nopelniem bagātie pasniedzēji Aleksandrs Ponomarjovs, Ingrīda Saulīte, Janīna Martinsone, Baiba Šteina, tostarp pieminot arī mūžībā aizgājušos dejas meistarus Hariju Sūnu, Juri Kaprāli, Iju Biti un Leonu Brunovu.

Koncerta programmā iekļauti gan seno deju, gan estrādes un tautas deju priekšnesumi – galvenokārt kolektīvu vadītāju veidotas horeogrāfijas, kā arī dejas no latviešu tautas deju „zelta fonda”, izcilo latviešu horeogrāfu darbi.

Dejas mākslu rādīs dažādu vecumu dejotāji - bērni, jaunieši, pieaugušie - no Rīgas, Kurzemes un Vidzemes: kultūras pils „Ziemeļblāzma” bērnu deju kolektīvs „Bitīte” un senioru deju kolektīvs „Ziemeļblāzma” (vad. G. Prancāne), Rīgas 11. pamatskolas jauniešu deju kolektīvs „Dzīpars” un tautas mūzikas un deju kluba „Liesma” bērnu deju ansamblis „Dzīpariņš” (vad. Renāte Linde), sākumskolas „Rīdze” deju kolektīvs (vad. Gunta Rudene), Āgenskalna sākumskolas deju kolektīvs „Āģītis” un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas deju kolektīvs (vad. Evija Urbanoviča), Allažu pamatskolas deju kolektīvs (Ilona Šime), vidējās paaudzes kolektīvs „Ķimenīte” (vad. Inga Liepa un Kristiāna Ancāne), Rīgas 37. vsk. deju grupa „See me free” (vad. Diana Švilpe), Alsviķu kultūras nama deju kolektīvs „Jandāls” (vad. Ilze Līviņa), seno deju grupa „Ballare”, seno deju atbalsta biedrība „Magnolia” (Cēsis) un baroka deju grupa „Kurzemes galma balets” (vad. Guna Ezermale), kā arī Dundagas Mākslas un mūzikas skolas deju klase (vad. Dace Treinovska).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV