Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jaunrades deju konkursā rekordliels jauno autoru skaits

Easyget.lv, 08.01.2014. 17:19

25. janvārī plkst. 14.00 Valmieras Kultūras centrā notiks gadskārtējais Jaunrades deju konkurss, kurā līdzās pieredzes bagātajiem horeogrāfiem piedalīsies arī 30 jaunie autori.
Jaunrades deju konkursā rekordliels jauno autoru skaits

Kā informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika, šāds debitantu un autoru ar nelielu pieredzi skaits konkursā piedalās pirmo reizi.

Latvijas Nacionālā kultūras centra dejas mākslas eksperte Maruta Alpa stāsta: „Jauno autoru deju vērtēšana atsevišķi no pieredzējušu horeogrāfu darbiem Jaunrades deju konkursā aizsākta 2012.gadā. Jau trešo gadu saņemam apstiprinājumu tam, ka šāds lēmums bijis pareizs - tas iedrošina savas dejas konkursam pieteikt ne mazums vēl neatklāto talantu.

Aizvadīto Deju svētku iedvesmoti jau tagad Latvijas dejotāji ar neatslābstošu aizrautību un jaunu enerģiju gatavojas nākamajiem svētkiem 2018.gadā. Šoreiz konkursā pieteikts īpaši liels skaits deju – kopā 85.”

Pieredzes bagāto autoru grupā startēs 18 autori. To vidū arī Deju svētku virsvadītāji Jānis Purviņš, Taiga Ludborža, Agris Daņiļēvičs, Ilmārs Dreļs, Jānis Marcinkevičs, Gunta Skuja, Iluta Mistre, Māra Simsone no Kanādas un Vilnis Birnbaums no ASV.

Šogad konkursam pieteiktās dejas izdejos kolektīvi: Ābelīte, Atvasara, Bandava (Kuldīga), Bandava (Saldus) Bārbele, Bramaņi, Čiekurs, Daiļrade, Daina, Dancis, Dardedze, Druvas seniori, Dziga, Dzirnas, Ieviņa, Ogre, Katvari, Kreicburga, Kuldīgas seniori, Lielupe, Liesma, Līgo, Luste, Pali, Pērle, Piebaldzēni, Prieks, Radi, Raksti, Randiņš, Rucavietis, Sadancis, Sen Līgo, Sidgunda, Sudmaliņas, Sumulda, Suncele, Sunta, Swedbank, Talsu kurši, Ūsiņš, Vainags, Videnieki, Vīmyns, Zalktis, Zīle un Žeperi.

Jaunrades deju konkurss astoņpadsmit gadu laikā kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem notikumiem latviešu dejas nozarē. Ik gadu Valmierā tiekas Latvijas dejas profesionāļi un mīļotāji, lai rādītu savas idejas un vērtētu citu sniegumu. Konkursa uzdevums ir nodrošināt mākslinieciski augstvērtīga repertuāra izveidi Latvijas tautas deju kolektīviem, stimulēt horeogrāfus jaunrades darbam un sadarbībai ar komponistiem.

XVIII Jaunrades deju konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.

Foto (c) Jaunrades deju konkurss. Aivars Liepiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV