Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kino Bize repertuārā - filma „Kaimiņu trokšņi”

Easyget.lv, 13.01.2014. 14:35

Piektdien, 17. janvārī, plkst. 18:00 kinoteātris „Kino Bize” atsāks regulārā repertuāra izrādīšanu, piedāvājot Baltijas pirmizrādi brazīliešu filmai „Kaimiņu trokšņi”.
Kino Bize repertuārā - filma „Kaimiņu trokšņi”

„Kaimiņu trokšņi” ir brazīliešu kinorežisora Klebera Mendosas Fiļju debijas filma, kas spējusi aizgrābt skatītājus un kino kritiķus, kā arī iekrāt jau vairākas godalgas filmu festivālos no Sanpaulu līdz Roterdamai, Sidnejai, Toronto un Riodežaneiro. Tāpat „Kaimiņu trokšņi” kā labākā filma no Brazīlijas ir izvirzīta februārī gaidāmajai Oskara pasniegšanas ceremonijas balvai par labāko ārzemju filmu.

Filma „Kaimiņu trokšņi” stāsts tiek atklāts kā nejaušs nakts murgs dienas gaismā. Dzīve kādā vidusšķiras rajonā pāris kvartālus no pludmales Resifē, Brazīlijā negaidīti izmainās līdz ar privātās apsardzes firmas ierašanos. Filma seko vairāku personāžu ikdienas sadzīvēm un, lai arī varētu likties, ka nekas daudz nenotiek, gaisā uzkrājas arvien biezāka nolemtības smaka.

Pilsētas kvartālu, kur mitinās turīgas ģimenes un to kalpi un kuru pārvalda novecojošs patriarhs ar saviem dēliem, pieaugošā ritma intensitātē pārņem arvien lielāks nemiers. Kad pārvaldnieks negribīgi darbā pieņem pašpārliecinātos apsargus, lai aizsargātu iedzīvotājus pret neseniem noziedzības uzplūdiem, atklājas nošķirtā sabiedrībā esošās bailes, aizvainojumi un pagātnes noslēpumi, kas nebeidz vajāt. Tikmēr precētajai Bijai ar diviem bērniem ir jārod veids, kā tikt galā ar kaimiņu suni, kas nepārtraukti smilkst. Neliela daļiņa Brazīlijas, tās vēstures, vardarbības un trokšņu atspoguļojuma Brazīlijas labākajā jaunajā kino būs skatāms „Kino Bize” no 17. janvāra.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV