Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīga 2014 atklāšana: radošās iniciatīvas visā pilsētā

Easyget.lv, 14.01.2014. 10:45

Nedēļas nogalē rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs vairāk nekā 30 dažādi kultūras un izklaides projekti
Rīga 2014 atklāšana: radošās iniciatīvas visā pilsētā

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmu no 17.līdz 19. janvārim bagātinās Radošo iniciatīvu programma, kuras ietvaros pilsētas centrā norisināsies vairāk nekā 30 dažādi kultūras un izklaides projekti – bezmaksas koncerti, izstādes, kino seansi, dažādas akcijas un spēles ar apmeklētāju līdzdarbošanos, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Programmas ietvaros dažādi pasākumi Rīgā notiks visas trīs nedēļas nogales dienas, bet kulminācija ar lielāko projektu skaitu sagaidāma 18.janvārī, piedāvājot īpaši plašu norišu klāstu.

Dažādas radošas aktivitātes plānotas pilsētvidē: piecos Rīgas parkos biedrība „Dabas draugi” piedāvās doties piedzīvojumu spēlē „Dabas draugi atklāj Rīgu”, aicinot ikvienu ar atraktīvu uzdevumu palīdzību iepazīt pilsētas parkus un to vēsturi.

Ievērojamas iespējas sagaida arī kino cienītājus. Jāņa sētā tiks demonstrētas animācijas filmas bērniem, kā arī kinožurnālu kolekcija, kas ataino Rīgas un tās mikrorajonu ikdienas norises no 1945.gada līdz 80. gadu beigām, plaša kino programma bezmaksas seansos būs arī „Kino Citadele”, kultūras bārā „Sapņi un kokteiļi”, kā arī dizaina kafejnīcā „Mākonis”, kur varēs noskatīties filmas par Latvijas dizainu, bet NABAKLAB sagaidāma dokumentālās filmas „Stiprs kā tērauds” pirmizrāde un vairāku mūzikas grupu koncerti, savukārt kinoteātris „Kino Bize” Kaņepes Kultūras centrā demonstrēs filmu „Meklējot mūziķa likteni”.

Radošo iniciatīvu programmā padomāts arī par ģimenēm. Latvijas Mākslinieku savienībā līdztekus izstādei „Rudens. Nākotne sākas šodien” norisināsies radošās darbnīcas ar pazīstamu mākslinieku piedalīšanos, kā arī būs aplūkojama „Rīgas darbnīcas” izstāde „Materiāls runā pats”, kurā varēs apskatīt nestandarta velo un dizaina priekšmetus. Līdztekus ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt Rakstniecības un mūzikas muzeju, kur sagaidāma teiku zīmēšana kopā ar mākslinieci Aiju Zariņu.

Rosība sagaidāma arī klubos un kafejnīcās, piemēram, kultūrbārā „Vieta” notiks koncerti un improvizācijas teātra vakari, kafejnīcā „Miit” sagaidāms „Stand Up comedy” vakars, bet Berga bazāra „Cydonia Gastropub” notiks džeza mūzikas koncerts. Savukārt Svētā Pētera baznīcā akadēmiskās mūzikas interesenti tiks gaidīti uz Latvijas Universitātes pūtēju orķestra kameransambļa koncertu „Ziemas noskaņas” un Latvijas, Zviedrijas dueta „Wimbo” koncertu, kas atskaņos dažādu laikmetu mūziku flautas un fagota izpildījumā. Līdzās minētajiem pasākumiem, vairākās galerijās un kultūras centros norisināsies izstādes, kā arī dažādi izglītojoši pasākumi.

Ar pilnu programmu iespējams iepazīties kultūras portālā www.riga2014.org, kā arī bukletos, kas būs pieejami pasākuma norises dienā. Radošo iniciatīvu programmas saturu veido Rīgas aktīvās organizācijas: radošās apvienības, pašvaldības iestādes, uzņēmumi un domubiedru grupas, kas atsaukušās nodibinājuma Rīga 2014 aicinājumam un ar pašu organizētām norisēm bagātina Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas norises.

Foto: Bārs Vieta. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV