Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Marta Selecka un Gustavs Terzens jaunā raidījumā meklēs Dzintara pusi

Easyget.lv, 14.01.2014. 14:19

No 26. janvāra svētdienās pulksten 17.30 LTV1 demonstrēs jaunu „VFS Films” un nodibinājuma „Rīga 2014” raidījumu, kurā Latvijā zināmie Ziemeļvalstu apceļotāji Gustavs Terzens un Marta Selecka kliedēs priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veidos moderno dzintara identitātes tēlu.
Marta Selecka un Gustavs Terzens jaunā raidījumā meklēs Dzintara pusi

Galerijas:

Izrādās, dzintars var būt vērtīgāks par zeltu, mūsdienās kļūstot neaizvietojams daudzās jomās. Iespējams, Baltijas jūras austrumu piekrastes civilizācijas pats stūrakmens ir gatavots no tīra sukcinīta. Un galvenais – dzintars joprojām ir ideāls mainīšanās simbols, šoreiz pieredzes un kultūras jomās. „Dzintara puses” ekspedīcijas ceļi no ziemeļiem uz dienvidiem vedīs cauri Latvijai, Lietuvai, Krievijai, Polijai, Vācijai, Šveicei, Čehijai, Austrijai, Ungārijai, Slovēnijai, Itālijai līdz pat Indijai.

„Senos laikos tirgošanās bija teju vienīgais motīvs pamest vietu, kur tu dzīvo un apmainīties peredzē ar tuvāko kaimiņu, kurš savukārt to pašu darīja ar jau tālāku kaimiņu. Tādēļ Dzintara ceļu tirdzniecības blakusefekts bija mūsu puses seno ļaužu kulturāla bagātināšanās. Mūsdienās informācijas apmaiņa vairs nav šķērslis, tādēļ arvien pieaug emocionālā vērtība situācijām, kurās tu satiec svešinieku aci pret aci un apmaini pieredzes. Ar šādu principu veidojām arī jauno 12 sēriju raidījumu ciklu – ceļojām ar dzintaru kā ieganstu satikt ļaudis un no jauna iepazīt senas vērtības, kas ir svarīgas gan latvietim, gan arī ungāram vai indietim,” skaidro raidījuma „Dzintara puse” režisors un idejas autors Uģis Olte, kurš iepriekš veidojis raidījumus „TE!”, „Ziemeļu puse”, „Ēst ir tavā dabā”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV