Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

JRT aktieru rindās - Inga Tropa

Easyget.lv, 14.01.2014. 14:50

Jaunā Rīgas teātra aktieru pulkam pievienojas talantīgā aktrise un režisore Inga Tropa.
JRT aktieru rindās - Inga Tropa

Inga dzimusi Murmanskā, Krievijā, bet bērnību pavadījusi Latgales laukos. Tur Ingu pirmo reizi pārņēma neizskaidrojama sajūta, ka kādreiz viņa kļūs par aktrisi, lai gan tobrīd viņa vēl nezināja, kas tas īsti ir un ar ko aktrises nodarbojas. Ar laiku Inga pievērsās žurnālistikai un pēc vidusskolas beigšanas, sava elka Sandija Semjonova iedvesmota, vēlējās kļūt par karsto kara darbības zonu žurnālisti.

Tikai nejaušas sagadīšanās rezultātā Inga savus plānus krasi mainīja: „Pirms vairākiem gadiem, kad es pirmo reizi atbraucu uz Rīgu, kāds labs draugs mani uzaicināja uz teātri. Lai man vienai nebūtu jāklaiņo pa vēl neiepazīto un līdz ar to biedējošo pilsētu, nolēmu iet viņam līdzi un paskatīties, kas tad tas teātris ir. Draugs bija nopircis divas biļetes uz izrādi „Stāsts par Kasparu Hauzeru”. Tehnisku iemeslu dēļ, kā mums to pirms izrādes paziņoja, tajā vakarā skatījāmies izrādi „Tālāk”. Es ienācu noplukušajā zālē, apsēdos pēdējā rindā un, vērojot skatītājus, domāju: „Ko viņi te meklē? Ko gaida?” Sākās izrāde. Un es piedzīvoju brīnumu. Viss, kas notika uz skatuves, manī raisīja tik dziļu satricinājumu, ka es vairs nejutu skatītājus sev apkārt. Ar katru mirkli pieņēmās spēkā neizmērojama pārliecība, ka šīs ir manas ilgi meklētās mājas, sirdscilvēki un ka es reiz kopā ar viņiem būšu uz šīs skatuves.”

Tajā gadā Latvijas Kultūras akadēmijā topošos aktierus neuzņēma, tādēļ Inga iestājās režijas programmā, kuru absolvēja 2008. gadā.

Kopš tā laika Inga sevi ir pierādījusi ne tikai kā talantīgu režisori, iestudējot izrādes gan pieaugušajiem („Deviņi. Mīts par radīšanu”), gan bērniem („Ūdens”, „Kā saule gadījās”, „Baltā grāmata”), bet arī kā aktrisi, spēlējot ne tikai uz neatkarīgo teātru skatuvēm un latviešu televīzijas seriālā, bet arī Jaunā Rīgas teātra izrādē „Fundamentālists”, kurā Inga atveido savu līdz šim spilgtāko lomu – Heidi (pirmizrāde 2008. gada 3. septembrī, režisore Inese Mičule).

Turpmāk Ingu varēs redzēt arī Jaunā Rīgas teātra jauniestudējumā „Peldošie – ceļojošie”, kas pirmizrādi piedzīvos 29. janvārī, kā arī izrādēs „Austrumvējš rietumvējš”, „Muša”, „Otello” (no februāra) un citās.

Ar Jaunā Rīgas teātra izrādēm un aktieriem var iepazīties teātra mājaslapā www.jrt.lv.

Foto: Inga Tropa. Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV