Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Pie lasītājiem dodas jauns latviešu autora trilleris

Easyget.lv, 14.01.2014. 15:36

Grāmatnīcu plauktus papildina Apgāda Zvaigzne ABC izdots romāns ar izteiksmīgu, koši sarkanu vāku un nosaukumu “Acumirkļa lēmums”.
Pie lasītājiem dodas jauns latviešu autora trilleris

No pirmā acu uzmetiena grāmatas noformējums ne vienam vien atsauks atmiņā latviešu lasītāja jau iecienītos skandināvu autoru Jū Nesbē un Jussi Adlera-Olsena detektīvtrillerus. Nojauta neviļ – mūsu priekšā patiesi ir spriedzes piesātināts, aizraujošs detektīvromāns – taču tā autors Ričards Ingrems ir latvietis.

Autors ir dzimis Rīgā 1981. gadā, taču kopš 2007. gada dzīvo Krētas salā. “Acumirkļa lēmums” ir viņa otrais romāns, tapis aptuveni divu gadu laikā, jau dzīvojot Grieķijā. Pirmais romāns ar nosaukumu “Kad atgriežas pagātne” nāca klajā 2010. gadā Lietišķās informācijas dienesta jauno autoru konkursa ietvaros.

“Acumirkļa lēmums” aizsākas ar situāciju, kura nekavējoties ierauj lasītāju spraigā darbībā. Bijušais miesassargs Alans O'Hāra vēlā nakts stundā izlemj apstāties uz šosejas, lai palīdzētu sievietei, kurai uzbrukuši vairāki vīrieši. Tas viņam teju maksā dzīvību, jo jaunā sieviete izrādās Marseļas kriminālpolicijas inspektore, kas iesaistīta sarežģītā noziegumu izmeklēšanā. Marseļā notikuši vairāki mīklaini nāves gadījumi, un jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Kas īsti pilsētā notiek? Nejauši ierauts notikumu virpulī, O'Hāra vairs nevar palikt malā, taču situācija kļūst aizvien bīstamāka...

Rakstīšana, kā atzīst pats autors, ir viņa vaļasprieks, iespēja uz brīdi aizmirst ikdienu. Taču, tā kā darba gaitās autoram iznāk daudz ceļot, tieši ceļojumi, jauni kontakti, iespaidi un pieredzētās situācijas bieži vien rada idejas, kas ar laiku var pārvērsties romānā. “Interesantais ap mums notiek visu laiku, ir tikai jāprot to saskatīt,” Ričards uzskata. “Reiz paša nobraukts ceļa posms var radīt aizraujošu ievadu romānam, bet nejauši lidostā sastapts svešinieks, ar kuru kopā izdzerta tikai tase kafijas un sarunā pavadīts tik vien kā stundas ceturksnis, gaidot katram savu reisu, var kļūt par galvenā varoņa prototipu.”

Ar savu romānu autors cer ieintriģēt un aizraut, sagādāt lasītājam patīkamu atpūtu, “tā, lai uz laiku viss pārējais paliktu otrajā plānā”. “Acumirkļa lēmums” ir tieši šāds romāns, kas liek uz brīdi aizmirst apkārtējo un – pašam kļūt par detektīvu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV