Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kultūras ministre: Rīga 2014 ļauj apzināties savu unikalitāti

Easyget.lv, 15.01.2014. 15:01

Kultūras ministre Dace Melbārde uzsver Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa nozīmi Latvijas kultūras kopainā
Kultūras ministre: Rīga 2014 ļauj apzināties savu unikalitāti

No 16. līdz 19. janvārim kultūras ministre Dace Melbārde piedalīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumos, informē kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

„Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu ir nozīmīga visai Latvijas kultūras kopainai. Tā ne tikai apliecina mūsu piederību Eiropai. Tā ļauj iepazīstināt starptautisko sabiedrību ar mūsu kultūras identitāti, tradīcijām un to dzīvotspēju šodien,” uzsver Dace Melbārde. „Tā ir iespēja mums pašiem vēlreiz apzināties savu unikalitāti, celt mūsu pašapziņu un lepoties ar savām izcilībām kultūras jomā visas pasaules mērogā, jo tieši kultūra ir tas, ar ko Latvija pārsteidz un iedvesmo starptautisko sabiedrību.”

Kultūras ministre šajā nedēļā apmeklēs vairākus nozīmīgus Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmas kultūras pasākumus: ekspozīcijas „Dzintars laiku lokos” atklāšanu Latvijas Dabas muzejā, semināru, kas veltīts UNESCO Pasaules mantojuma objekta – Strūves Ģeodēziskā loka divu autentisko punktu un vienas lauka observatorijas iekļaušanai Valsts kultūras pieminekļu sarakstā, izstādes „1914” atklāšanu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē „Arsenāls”, Vāgnera opusu tēlos „Rienci. Triumfs un sakāve” Latvijas Nacionālajā operā, Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumu „Rīga dimd!” arēnā „Rīga”.

17. janvārī ministre piedalīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas starptautiskajā preses konferencē Kongresu namā, savukārt 18. janvārī – akcijā „Gaismas ceļš – grāmatu draugu ķēde” Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā.

Kultūras ministre svētku programmas ietvaros tiksies ar Zviedrijas Karalistes kultūras ministri Lenu Adelsonu Liljerotu (Lena Adelsohn Liljeroth) un Eiropas izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes lietu komisāri Andrulu Vasiliu (Androulla Vassiliou). 19. janvārī Dace Melbārde un Andrula Vasiliu dosies uz Siguldu, kas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas oficiālais partneris, lai piedalītos Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas pasākumos.

Foto: Kultūras ministre Dace Melbārde. Foto no Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV