Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Cēsīs rekonstruēs barikāžu noskaņu un OMON uzbrukumu

Easyget.lv, 15.01.2014. 15:40

20. janvārī – 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienā - Cēsīs Vienības laukumā notiks vērienīgāks pasākums, kura kulminācijā tiks rekonstruēts PSRS Iekšlietu ministrijas speciālo uzdevumu vienības OMON uzbrukums Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai.

“Pēdējos gados, esot dažādās mūsu valsts pilsētās barikāžu pasākumos un redzot vientuļo ugunskuru un pāris vīru ap to, sapratu, ka tā nedrīkst! Mēs nedrīkstam aizmirst savu vēsturi, paši sevi, jo tie taču bijām mēs paši, kas izcīnījām šo kauju. Tāpēc radās ideja par plašāku pasākumu, kas kaut nedaudz iezīmētu tā laika sajūtas un pārdzīvojumus. Lai barikāžu laika dalībnieki atsauktu sevī šīs emocijas, bet jaunieši, kuri tikai dzirdējuši par šiem notikumiem, sajustu tos nedaudz tuvāk, un paši iejustos barikāžu dalībnieku lomā,” stāsta iniciators un iedvesmotājs cēsnieks Renārs Sproģis, kurš jau Cēsīs iedibinājis 11. novembra pasākumu ar sveču degšanu Latvijas kontūrā Pils parka estrādē.


Tāpēc viss būs kā toreiz Rīgā – degs ugunskuri, barikāžu aizstāvjus, kuru lomā iejutīsies ikviens atnākušais, cienās ar karstu tēju, maizītēm, skanēs dziesmas, smagā tehnika nosprostos ielas, bet pasākuma kulminācijā tiks rekonstruēts PSRS Iekšlietu ministrijas speciālo uzdevumu vienības OMON uzbrukums Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai. Notiks apšaude starp OMON un Latvijas miličiem, šoreiz gan ar salūtpatronām, taču tas ļaus uzskatāmi atainot tā laika notikumus. Informatīvo vēsti par barikāžu laiku sniegs to dienu foto un video kadri, kā arī svarīgāko notikumu atgādināšana.

Lai jau pirms pasākuma radītu to dienu noskaņu, pāris stundas pa pilsētu braukās OMON busiņš, tāpēc pasākuma rīkotāji aicina cēsniekus nesatraukties, redzot šo ainu. „Arī pasākuma laikā, kas sāksies plkst. 18:00 un ilgs apmēram pusstundu, ikviens tiek aicināts būt uzmanīgam, jo Vienības laukumā brauks smagā tehnika, kursēs minētais busiņš, un īpaši uzmanīgiem būt rekonstruētā uzbrukuma laikā, kad ies vaļā pamatīga apšaude,” stāsta pasākuma rīkotāji.

Pasākums notiks ar biedrības “Latvija esam mēs paši” atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV