Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dirty Deal Teatro top izrāde-spēle “Nāves ēnā” skolēnu auditorijai

Easyget.lv, 16.01.2014. 12:39

7. februārī Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos izrāde-spēle “Nāves ēnā” pēc R.Blaumaņa noveles motīviem.
Dirty Deal Teatro top izrāde-spēle “Nāves ēnā” skolēnu auditorijai

Ko tu darītu, ja pēkšņi uzzinātu, ka turpmākās piecas dienas ir pēdējās tavā mūžā? Izrādē-spēlē “Nāves ēnā” tiks meklētas atbildes uz šo un līdzīgiem jautājumiem, kas rodas, lasot R. Blaumaņa noveli. Tajā zvejniekiem, kas atrodas uz atlūzušā ledus gabala, ir jāspēj īsā laikā izdomāt, ko darīt un kā iespējams izglābties. Izrādē aktieri-spēles vadītāji Jānis un Andrejs mēģinās saprast noveles varoņu rīcības un vai ikdienā nesanāk sastapties ar ļoti līdzīgiem cilvēkiem un situācijām.

Izrāde-spēle ir Dirty Deal Teatro izveidots izrādes žanrs, kurā skatītāji ir nevis vērotāji, bet aktīvi dalībnieki. Tā nav improvizācijas teātris un arī ne sporta spēle, bet gan izrāde, kurā būtisks ir arī skatītāju viedoklis un viņa līdzdalība atbilstoši konkrētās izrādes-spēles noteikumiem.

Izrādi „Nāves ēnā” 5. līdz 8. klašu skolēniem veido režisori Paula Pļavniece, Andrejs Polozkovs, Jānis Znotiņš un scenogrāfe Dace Sloka. Tuvākās izrādes 7. un 18. februārī.

Biedrība “Darbnīcas” un Dirty Deal Teatro, sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi, rīko 2. praktiskās teātra tekstu izstrādes darbnīcu “36 stundas” ar mērķi veicināt latviešu mūsdienu oriģināldramaturģijas attīstību. Divi konkursā uzvarējušie dramaturgi nedēļu strādās kopā ar režisoriem Ģirtu Šoli un Kārli Krūmiņu, lai 16. februārī skatītājiem piedāvātu divu lugu lasījumus. Šāda darbnīca notiek jau otro gadu. Pērn tajā piedalījās dramaturgi Justīne Kļava un Ēriks Vilsons un režisori Valters Sīlis un Mārtiņš Eihe.

Februārī Dirty Deal Teatro piedāvās arī dzejas izrādi krievu valodā “Marina Cvetajeva”, romantisko igauņu komēdiju “Labākais cilvēks Tahkurannā”, kolektīvo vakarēšanu ar Ezīti, Lācēnu un Zaķi izrādē “Sen jau tā vajadzēja, Zaķi”, komisko vingrojumu kompleksu ilgākai dzīvei “Nobiedē mani!”, mēģinājumu izglābt pasauli “Pārmaiņu pārbaude” un izrādi “Nacionālais attīstības plāns”, kura autors Jānis Balodis saņēmis Spēlmaņu Nakts specbalvu par pilsonisko atbildību, veidojot šo izrādi. Bērniem līdzās izrādei “Nāves ēnā” tiek piedāvāta izrāde “Baltā grāmata”, kas paredzēta 1. līdz 5. klašu skolēniem un viņu vecākiem.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Izrādes „Nāves ēnā” publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV