Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zināmi konkursa “Zvaigznes grāmata 2013" uzvarētāji

Easyget.lv, 16.01.2014. 12:59

Noslēdzies Apgāda Zvaigzne ABC rīkotais konkurss “Zvaigznes grāmata 2013. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”.

Šis bija jau sestais apgāda organizētais bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkurss, un par godalgām tajā šogad sacentās rekordliels skaits – gandrīz 80 jaunu literāro darbu gan dzejā, gan prozā, gan dramaturģijā. No novembra līdz janvārim iesniegtos manuskriptus anonīmi vērtēja konkursa žūrija – rakstnieki, mākslinieki, bibliotēku darbinieki, jaunieši un apgāda darbinieki.

Konkursa I grupā (pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērnu literatūra) bija iesniegti 16 ilustrēti un neilustrēti manuskripti. Žūrija izlēma galveno balvu šajā grupā nepiešķirt, bet veicināšanas prēmiju piešķirt Ievai Samauskai par dzejoļu krājumu “Oliņš Boliņš sēž uz soliņa”.

Konkursa II grupā (vidējā skolas vecuma bērnu literatūra) bija iesniegti 24 manuskripti. Galveno balvu šai grupā iegūst Ieva Melgalve par fantāzijas žanra darbu “Bulta, Zvaigzne un Laī”.

Konkursa III grupā (jauniešu literatūra) bija iesniegti 37 manuskripti. Žūrija lēma galveno balvu šajā grupā nepiešķirt, bet veicināšanas prēmiju piešķirt Didzim Sedleniekam par fantastikas žanrā rakstīto darbu “Starp diviem laikmetiem”.

Visas prēmētās grāmatas tiks izdotas Apgādā Zvaigzne ABC.

Interesi ir izraisījuši arī vairāki citi iesniegtie manuskripti, tāpēc to autoriem tiks piedāvāta sadarbība ar apgādu darba eventuālai publicēšanai. Ar šiem autoriem apgāda darbinieki sazināsies individuāli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV