Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Filmas “Mūžīgais kalendārs” un “Miglā” iznāk DVD

Easyget.lv, 16.01.2014. 13:30

Filmu studija Rija nelielā tirāžā DVD formātā izdevusi divas Latvijas filmas – Sergeja Lozņicas psiholoģisko drāmu “Miglā” un Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālo filmu “Mūžīgais kalendārs”.
Filmas “Mūžīgais kalendārs” un “Miglā” iznāk DVD

Filma “Miglā” pirmizrādi piedzīvoja 2012. gadā Kannu kinofestivālā, kur tā saņēma starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balvu. Kopš tā laika filma godalgota arī vairākos citos starptautiskos festivālos - Krievijā, Ukrainā, Kazahstānā, Itālijā. Latvijas skatītāji Daugavpils apkārtnē filmēto spēlfilmu uz kino ekrāniem ieraudzīja pagājušogad.

DVD iekļauta filma gan latviešu, gan krievu valodā. Pieejami arī subtitri latviešu, krievu un angļu valodās.

Dokumentālā filma “Mūžīgais kalendārs” ir ne tikai stāsts par divām Latgales dzimtām, bet arī vērtīgs vēsturisks materiāls par tradicionālajām prasmēm, kas mūsdienās pamazām izzūd. Filmā var redzēt, kā sien sieru, kuļ sviestu, dara alu, cērp aitas, vij virves, taisa skalu grozus. Filma ir īpaša arī ar to, ka tā uzņemta latgaliešu valodā.

Filmai pieejami subtitri latviešu, angļu un spāņu valodās.

DVD var iegādāties Filmu studijā Rija. Tuvākajā laikā arī plānots vienoties ar tirdzniecības vietām, kur jau pašlaik tiek tirgoti Filmu studijas Rija DVD.

Foto: Kadrs no filmas “Miglā”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV