Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Piektdien sākas gaismas festivāla „Staro Rīga” speciālizlaidums

Easyget.lv, 16.01.2014. 16:19 | komentāri (1)

Gaismas festivāla „Staro Rīga” objektus papildinās izstāde par festivāla vēsturi un attīstību, kā arī videoprojekcijas ar Rīga 2014 programmu gada garumā.
Piektdien sākas gaismas festivāla „Staro Rīga” speciālizlaidums

No 17. līdz 19.janvārim, ar daudzveidīgu un augstvērtīgu kultūras pasākumu programmu tiks atklāts Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gads. Visas atklāšanas dienas rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs gaismas festivāla „Staro Rīga” speciālizlaidums, kurā redzēsim jauniešu un studentu konkursa darbus, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Ekspozīcija par „Staro Rīga” apskatāma izstāžu namā „Atklāj Rīgu”, kas atrodas vēsturiskā noliktavas ēkā (Aldaru ielā 5, Vecrīgā). Izstāde būs atvērta no 17. janvāra līdz 16. februārim. Rīga 2014 atklāšanas laikā no 17. līdz 19. janvārim ekspozīcija apskatāma bez maksas, izstāžu nama darba laiks šajās dienās no plkst. 10.00 -23.00.
Kopš 2008. gada gaismas festivāla laikā Rīga tiek izgaismota ar mūsdienīgiem pilsētvides objektiem, video un gaismas tehnoloģiju palīdzību. Ekspozīcija izseko festivāla „Staro Rīga” attīstībai un atskatās uz labākajiem gaismas festivāla objektiem tā sešu gadu pastāvēšanas laikā. Aldara ielā būs arī festivāla objekts Emogrāfs, kura pamatā savdabīga ierīce, kas sirdspukstus pārvērš mūzikā un žilbinošā mozaīkā.

Gaismas festivāla „Staro Rīga” objekti būs aplūkojami katru dienu no pl.17 līdz 23. Festivāla programma un objektu karte mājaslapā www.staroriga.lv.

„Staro Rīga” objekts Kaleidoskops piedāvās ieskatu arī Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā un pavērs priekškaru, ieskicējot 2014. gada kultūras notikumus. Šis objekts atradīsies Rātslaukumā, Doma laukumā un laukumā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja. Arī pārējie objekti galvenokārt būs aplūkojami Vecrīgā un Bastejkalnā, kā arī pie Rīgas Kongresu nama, Esplanādē un iepretim Rīgas Dzemdību namam uz Miera ielas.

Gaismas festivāla speciālizlaidums ir daļa no plašās Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas programmas. Atklāšanas un visa gada programma pieejama kultūras portālā www.riga2014.org.

Foto: Festivāla Staro Rīga objekts Emogrāfs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV