Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas Cirkā notiks “Jubilejas Balle”

Easyget.lv, 16.01.2014. 16:40

Četrās īpašās cirka izrādēs – 17., 18. un 19.janvārī Rīgas Cirks svinēs savu 125. pastāvēšanas jubileju.

Īpašajās jubilejas izrādēs piedalīsies krāšņākie Latvijas cirka mākslinieki, kā arī īpašie viesi – cirka mākslinieki no Vācijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas, informē Rīgas Cirka pārstāve Agita Pudule.

Rīgas Cirks – tas ir vesels laikmets Rīgas un visas Latvijas kultūras dzīvē. Sirmās ēkas sienas un vēsturiskā manēža trīs gadsimtu garumā glabā dažādu gadu slavenāko pasaules cirka mākslinieku soļus un mūsu skatītāju vētraino aplausu garu. 1888.gadā pirmā privāti celtā, īpaši Rīgas sabiedrības izklaidei veltītā ēka aizvien priecājas par saviem viesiem – lieliem un maziem skatītājiem, tiem, kas paši ir izauguši un tagad šurp ved jau savus mazbērnus.

„125 – tas ir daudz! Tāpēc, par godu šai vērā ņemamajai jubilejai, šajā nedēļas nogalē rīkojam īstu jubilejas balli. Tajā piedalīties aicinām arī skatītājus. Katrā Jubilejas Balles izrādē būs nelielas mākslinieku sastāva izmaiņas, jo vienas izrādes ietvaros, diemžēl, nav iespējams parādīt visus Rīgas Cirka 125 jubilejas izrāžu māksliniekus,” pastāstīja Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

“Jubilejas Balle” izrādēs piedalīsies viena no daudzpusīgākajām Latvijas gaisa vingrotājam - Jeļena Vasiļjeva, akrobāts – ekvilibrists - Sergejs Polupans, jaunais un talantīgais ekvilibrists uz vertikālām kārtīm - Stepans Stafiks, dažādu oriģinālo cirka žanru mākslinieki, antipodiste un suņu dresētāja – Ina Sopova un žonglieris Kristaps Pavlovs, ekspresīvā gaisa vingrotāja uz vertikālās virves – Olga Guseva, klaunu duets “Red&Blue” jeb Jekaterina Mihailova un Genādijs Kantarovičs, un jaunās paaudzes talantīgie vingrotāji ar hulahupa apļiem – Nadežda Levit un Vadims Lukjančuks. Izrādes īpašie viesi: mākslinieki ar kamieļiem un zirgiem- Natali Scholl un Marcel Frank, viens no vispopulārākajiem un talantīgākajiem Lietuvas māksliniekiem, žonglieris-ekvilibrists - Darius Ščesnulevičus, drosmīgu akrobātisku triku izpildītāji – akrobāti Valentina Demjana vadībā, apbrīnojami plastiskais gaisa vingrotājs Aleksejs Šmagins. Unikālais ukraiņu spēkavīrs Sergejs Ivanets skatītājiem demonstrē nepārspējamos rekorda trikus – pacelsies cirka kupola augstumos ar zobiem turoties pie speciāla stiprinājumu, kā arī izturēs 3 tonnu smagās automašīnas svaru, kad tā pārbrauks pāri māksliniekam.

“Jubilejas Balle” izrādes Rīgas Cirkā skatāmas no 17.janvārī plkst. 18:00, 18.janvārī plkst. 13:00 un 16:00 un 19.janvārī plkst. 13:00. Sīkāka informācija par izrādēm www.cirks.lv. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Serviss biļešu kasēs un www.bilesuserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV