Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Paziņotas Kinoakadēmijas balvas Oskars nominācijas

Easyget.lv, 17.01.2014. 13:24

86. Kinoakadēmijas balvu nominācijās dominē kosmosa trilleris "Gravitāte" un krimināldrāma "Amerikāņu afēra", kas katra pretendē uz 10 apbalvojumiem, bet vēsturiskā drāma "12 gadi verdzībā" par verdzības laikmetu ASV nominēta deviņās kategorijās.
Paziņotas Kinoakadēmijas balvas Oskars nominācijas

Uz gada labākās filmas godu pretendē "12 gadi verdzībā", kā arī "Amerikāņu afēra", "Nebraska", "Kapteinis Filipss", "Filomena", "Dalasas pircēju klubs", "Gravitāte", "Viņa" un "Volstrītas vilks".

Nomināciju līderi - Deivida O. Rasela "Amerikāņu afēra", Alfonso Kuarona "Gravitāte" un Stīva Makvīna "12 gadi verdzībā" - sacenšas arī par labākā režisora un labākās montāžas balvām. Nominācijā Labākais režisors uz balvu pretendē arī Aleksandrs Peins ar filmu "Nebraska" un Mārtins Skorsēze par darbu pie filmas "Volstrītas vilks".

Gada labākā aktiera balvai izvirzīti Kristians Beils par lomu filmā "Amerikāņu afēra", Brūss Derns ("Nebraska"), Čivetels Edžiofors ("12 gadi verdzībā"), Leonardo di Kaprio ("Volstrītas vilks"), Kristians Beils ("Amerikāņu afēra") un Metjū Makonahijs (Dalasas pircēju klubs).

Nominācijai Labākā aktrise izvirzītas Keita Blanšeta par lomu filmā "Jasmīnas stāsts", Sandra Buloka ("Gravitāte"), Džūdija Denča ("Filomena"), Eimija Adamsa ("Amerikāņu afēra") un Merila Strīpa ("August: Osage County").

Ar pilnu nomināciju sarakstu iespējams iepazīties: http://oscar.go.com/nominees

Svinīgā Oskara balvu pasniegšana notiks 2. martā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV