Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasaules ugunsskulptūru čempionātā Rīgā uzvar komanda no Krievijas

Easyget.lv, 18.01.2014. 19:49

Otrajā Pasaules ugunsskulptūru čempionātā, kas Rīgā noslēdzās sestdien un bija viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumiem, par čempioniem kļuva tēlnieki Rašids Sagadijevs un Tatjana Sagadijeva ar skulptūru „Eiropas nolaupīšana”.
Pasaules ugunsskulptūru čempionātā Rīgā uzvar komanda no Krievijas

Galerijas:

Skulptūras „Eiropas nolaupīšana” autoriem tika piešķirta arī SIA Roberts Bosh simpātiju balva. Otro vietu čempionātā izcīnīja Šveices pārstāvji, bet trešo vietu starptautiskā žūrija piešķīra Somijas komandai, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Ugunsskulptūru čempionāts no 16. līdz 18.janvārim risinājās Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta, iekļaujoties Rīga 2014 tematiskajā līnijā „Rīgas karnevāls“.

Festivāla noslēgumā sestdienas vakarā visas ugunsskulptūras tika aizdedzinātas. Par īpašu noskaņu rūpējās ritma grupa „Pulsa Efekts” un ugunsžonglieri „Fire Spirit”, kā arī Igaunijas bungu grupa „Viljandi Drumlab”, kas spēlēja vienu no pasaules lielākajām bungām.

Kopumā čempionātā piedalījās mākslinieku komandas no Latvijas, ASV, Austrālijas, Francijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Krievijas, Spānijas, Somijas, Zviedrijas un Šveices. Komandu uzdevums bija izveidot koka un salmu konstrukcijas, kuru augstums un platums nedrīkstēja pārsniegt sešus metrus. Visiem čempionāta dalībniekiem skulptūru veidošanai tika nodrošināts vienāds materiālu daudzums, kā arī citi nosacījumi, radot līdzvērtīgas starta pozīcijas.

Par pirmajiem pasaules čempioniem 2011.gadā kļuva lietuvieši, bet Latvijas komanda tēlnieka Agra Dzilnas vadībā, ieguva otro vietu.

Rīgas čempionāta mākslinieciskais kurators ir Gunārs Karls Nilsens (Zviedrija), kordinators – Indeks Lehts (Igaunija), producents – Reinis Druvietis (Latvija).

Sestdienas vakarā  interesenti pulcējās arī 11. novembra krastmalā, lai vērotu „Gaismas uzvedumu” – iespaidīgu mūzikas, gaismas un pirotehnikas simfoniju.

Foto: Pasaules ugunsskulptūru čempionāts Rīgā. Foto (c) Gunita Kļava

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV