Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Akcijā „Grāmatu draugu ķēde” pārvietotas vairāk nekā 2000 grāmatas

Easyget.lv, 18.01.2014. 19:57

Akcijā „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” piedalījās vairāk nekā 14 000 dalībnieku, jaunajā bibliotēkā nonāca vairāk nekā 2000 grāmatas
Akcijā „Grāmatu draugu ķēde” pārvietotas vairāk nekā 2000 grāmatas

Galerijas:

Sestdien notika viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem - akcija „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”, kad simboliski no rokas rokā no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā – Gaismas pili tika padotas grāmatas.

Tieši plkst.12:00 pirmo grāmatu padošanā kopā ar bibliotekāriem no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas padeva Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Savukārt plkst.13:16 pirmā grāmata, 1825.gadā latviešu valodā Pēterburgā izdotā Lambsdorfu dzimtas Bībele, sasniedza Gaismas pili. Pie Gaismas pils grāmatas sagaidīja Eiropas kultūras galvaspilsētas patrons, Valsts prezidents Andris Bērziņš, kā arī Latvijas un ārvalstu amatpersonas, tostarp Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, Eiropas Savienības izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes komisāre Andrula Vasiliu.

Pēdējā grāmata Gaismas pils slieksni šķērsoja plkst.16:32. Kopumā bibliotēkā nonāca vairāk nekā 2000 grāmatas.

„Kad Rīga 2014 Mākslinieciskā padome kopā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku iecerēja Grāmatu draugu ķēdi, nebija iecerēts tāds aukstums. Bet mēs visi kopā sasildām šodienas atmosfēru. Un tā tam ir jābūt. Mēs kopā dzīvojam, kopā strādājam, kopā darām labus darbus, priecājamies un svinam,” klātesošos pie Gaismas pils ēkas uzrunāja Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku akciju organizēja Nodibinājums Rīga 2014, piesaistot vairāk nekā 100 koordinatorus un 60 brīvprātīgos.

Foto: Akcija „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”. Foto (c) Deniss Hvotovojs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV