Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Trīs latviešu režisores kopīgā seansā izrādīs jaunākās īsfilmas

Easyget.lv, 20.01.2014. 11:55

Filmās “Līgavas atvadas”, “Zivs” un “Trauslā sirds”, izmantojot izsmalcinātus un asprātīgus kino valodas paņēmienus, risināti jautājumi par vientulību, nāvi un atdzimšanu.
Trīs latviešu režisores kopīgā seansā izrādīs jaunākās īsfilmas

Īsfilmu pimizrāde notiks trešdien, 22. janvārī, plkst. 19:30 kinoteātra “Splendid palace” Mazajā zālē.

Īsfilmu seansu atklās mākslinieces un režisores Ineses Vēriņas filma „Līgavas atvadas”. Filma stāsta par jaunu sievieti, kura devusies naktī viena. Viņu pavada tikai dziesma. Aust rīts, un tumsa palēnām atkāpjas. Kino režisore Inese Vēriņa kopš 2005. gada guvusi pieredzi, strādājot gan eksperimentālā, gan dokumentālā un animācijas kino jomās.

Seansu turpinās Ksenijas Zaķes īsfilma „Zivs”. Īsfilma vēsta par kādu vecu vīru vārdā Alberts, kurš, ilgu un vientuļa izmisuma vadīts, ir piekritis autoveikala pārdevējas Veltas vadītam spiritisma seansam, cerībā atgūt savu mirušo sievu. Tomēr seanss neizdodas, Alberts zaudē samaņu, kas aizsāk virkni sirreālu notikumu. Tie sniedz viņam tukšas ilūzijas, kurām viņš tik ļoti vēlas ticēt. Viņa zemapziņas radītie tēli ved viņu arvien tālāk maldu ceļos, sniedzot cerību, kuru viņš jau bija teju zaudējis. Ksenija Zaķe pazīstama ar savu darbību gan mūzikā, gan vizuālajā un audiovizuālajā mākslā. Filmas režisore tēlojusi Jāņa Norda filmā „Amatieris”.

Noslēdzošā filma pirmizrāžu sarakstā ir Astras Zoldneres veidotā „Trauslā sirds”, kas ir absurds stāsts par neiespējamu mīlestību, kas, ironiski, bet tiešām notiek Ziemassvētku laikā, kad ikkatrs ir laimīgs un mīlēts. Divi svešinieki sastopas savdabīgā vidē - morgā. Pirmajā brīdī šķiet, ka tiešām noticis Ziemassvētku brīnums, bet, vai šis būs stāsts ar laimīgām beigām, skatītāji uzzinās īsfilmu kolekcijas noslēgumā. Režisore Astra Zoldnere pēc Baltijas kino skolas pabeigšanas aktīvi strādājusi pie spēles un dokumentālajām īsfilmām, kā arī veidojusi videoprojekcijas un mūzikas video.

Foto: Kadrs no Ksenijas Zaķes īsfilmas „Zivs”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV