Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo „Kaija.Under construction”

Easyget.lv, 20.01.2014. 13:00

Daugavpils teātrī 16. janvārī pirmizrādi piedzīvoja Antona Čehova luga „Kaija”. Pirmā tikšanās ar skatītājiem bija neierastāka, piedāvājot iestudējumu, kas vēl atrodas tapšanas procesā, tādējādi laužot stereotipu par pirmizrādi kā gatavu, noslīpētu materiālu.
Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo „Kaija.Under construction”

Galerijas:

Iestudējuma „Kaija.Under constructions” režisori Oļegs Šapošņikovs un Georgijs Surkovs stāsta, ka luga ir bezdibeņa materiāls, kurā katru reizi var atrast jaunas nianses, tādēļ iestudējuma radošā komanda ir izvēlējusies netradicionālo pieeju - nodot skatītājiem izrādi, kura nav pabeigta un kura netiks pabeigta, jo nevēlas apstāties pie tā, ka A. Čehova luga ir izsmelta.

Lai tiktu atspoguļota niansētā aktieru spēle, iestudējums tapis kā kamerizrāde. Oļegs Šapošņikovs uzsver: ”Izrādē ir tīrs aktieru darbs, kur dažas no lomām vienā vakarā spēlē divi aktieri, dodot publikai iespēju vērtēt to, kā traktējas tēli atkarībā no aktieru personības.” Pirmizrādes vakarā uz Daugavpils teātra skatuves pirmo reizi kāpa talantīgā lietuviešu aktrise Jovita Balčiunaite, kura izpelnījās neviltotas radošās komandas simpātijas un skatītāju atzinību.

Izrāde ir izaicinājums un vēl nebijis eksperiments Daugavpils teātrī. Skatītāji novērtē to, ka teātris meklē jaunus izteiksmes veidus un citādu dialogu ar publiku, nepiedāvājot „Kaiju” tās klišejiskajā izpratnē.

Tuvākās izrādes: 8. un 11. februārī.

Vairāk informācijas: www.daugavpilsteatris.lv

Foto: Izrāde „Kaija.Under construction”. Foto (c) Džeina Saulīte

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV