Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jaunā seriāla „Šerloks” sezona ir klāt

Easyget.lv, 20.01.2014. 16:25

Skatītāju iemīļotais ģēnijs atgriežas no mirušajiem un ir gatavs risināt jaunus kriminālrēbusus: seriāla „Šerloks” trešā sezona, turpinot asprātīgu Konana Doila stāstu apspēli, piedāvā paplašinātu tēlu sistēmu un arvien pārsteidzošākas detektīvintrigas.

Atzinīgi vērtētā BBC daudzsēriju mākslas filma ienes Artura Konana Doila stāstu tēlus un notikumus mūsdienās, piešķirot jaunus vaibstus Šerlokam un laikmetīgu pielietojumu viņa dedukcijas metodei.

Jaunajā sezonā Holmss pēc pašnāvības inscenējuma un divu gadu slēpšanās pārrodas Londonā. Atgriezies viņš atklāj, ka cilvēki un vietas vairs nav tādi kā iepriekš. Pat uzticamā palīga doktora Vatsona dzīvē notikušas krasas pārmaiņas: Džons jau sen kā nemitinās Beikerstrītā 221 B, un – kas to būtu domājis! – „pārliecinātais vecpuisis” gatavojas precēties. Vai Šerlokam vēl būs vieta Džona dzīvē un vai Vatsons ir gatavs piedot melus par drauga nāvi? Un kā galu galā šī viltība izdevusies?

Scenārija autori Stīvens Mofats un Marks Getiss, kurš seriālā redzams Maikrofta Holmsa lomā, kā vienu no sezonas nozīmīgākajiem pavērsieniem min dāņu aktiera Larsa Mikelsena atveidotā ļaundara Čārlza Magnusena parādīšanos. Magnusens ir gluži cita veida nelietis nekā Holmsa iepriekšējais pretspēlētājs Moriartijs. Kā jau azartīgs spēlmanis, Moriartijs cieta no visuresošās garlaicības, un galvenokārt izaicināja Holmsu uz sacensību prāta veiklībā. Magnusens šantažē, izsmej un manipulē; šis ir pirmais ļaundaris, kas Holmsā atmodina patiesu naidu. Dāņu intrigants iemieso varaskāri, bezkaunību un visus negodīgos līdzekļus, ko cilvēki izmanto mērķu sasniegšanai.

Titullomas atveidotājs Benedikts Kamberbačs savu varoni raksturo kā nedaudz sociopātisku un lomā visvairāk izbauda Šerloka spēju sacīt visu, ko viņš domā. Kā norāda seriāla veidotāji, ģēnijam gan būtu nepiedodami iztikt bez personības izaugsmes, tādēļ Holmss izkops prasmi veidot attiecības ar citiem. Jaunajā sezonā Šerloks kļūst cilvēciskāks, taču ne ikdienišķs vai sentimentāls. Un ne mazāk zobgalīgs! Tomēr, kas zina, varbūt „iebelz man!” vairs nebūs zemteksts, ko citi saklausa katrā Holmsa izteikumā.

Vatsona lomā arvien sirsnīgs un šarmants ir Martins Frīmens, bet topošo Misis Vatsoni atveido paša aktiera sirdsdāma Amanda Ebingtone. Seriāls turpina būt vizuāli aizraujošs – tas piedāvā dinamisku un košu operatora darbu un, papildinot attēlu ar teksta komentāriem, atjautīgi ilustrē Šerloka domu gaitu.

Seriāla jaunā sezona, sākot no 9. februāra, LTV1 ēterā svētdienās pulksten 21.40.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV