Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ar filmu "12 gadi verdzībā" Splendid Palace sāk Studentu kinoseansus

Easyget.lv, 22.01.2014. 13:24 | komentāri (1)

Piektdien, 24.janvārī plkst.20.30 ar Zelta Globusu saņēmušās un deviņiem Oskariem nominētās vēsturiskās drāmas „12 gadi verdzībā” pirmizrādi Splendid Palace uzsāks jaunu projektu – īpašus seansus studentiem, kas interesējas par kino.
Ar filmu "12 gadi verdzībā" Splendid Palace sāk Studentu kinoseansus

Pirms filmas paredzēts kinokritiķes Dairas Āboliņas komentārs un topošo kinokritiķu, multimediju komunikāciju, audiovizuālo mediju mākslas studentu Anastasijas Drozdovičas, Paulas Laurinovičas, Olgas Koņkovas, Toma Riekstiņa un Dārtas Ceriņas ievadvārdi. Pēc filmas – diskusija.

„Tā ir iespēja satikties jaunajiem ar jauno! Splendid Palace ir ne tikai zelts uz sienām, bet tā ir arī vieta, kur komunicēt un atrast līdzīgi domājošos kino zālē! Jūs būsiet pirmie, kuru auditorijai mēs uzticēsim novērtēt ne tikai šī gada Oskaru balvas neoficiālo līderi - filmu „12 gadi verdzībā”, bet tuvākā nākotnē arī Larsa fon Trīra, Džima Džārmuša, brāļu Koenu jaunāko kino”, aicina Daira Āboliņa.

„Kino ir moderna māksla, kur nozīme ir ne tikai aktuālam stāstam, bet arī jaunajām tehnoloģijām un mūsdienīgai kino valodai. Kurš cits, ja ne jaunieši apliecinās vai noliegs jaunā kino meklējumus”, pārliecināta kinokritiķe.

„12 gadi verdzībā" (12 Years a Slave) tapusi pēc Solomona Nortona 1853. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Tas ir patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps (Čūitels Edžiofors) ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no vergtura Edvīna Epsa (Maikls Fasbenders) puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves divpadsmitajā gadā Slomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu (Breds Pits), kurš uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

Filmas režisors - Stīvs Makvīns, scenārija autors - Džons Ridlijs.

Lomās: Čūitels Edžiofors, Breds Pits, Maikls Fasbenders, Benedikts Kamberbačs, Pols Džamati, Pols Deno, Lupita Njongo un citi.

Biļešu cena uz Splendid Palace Studentu seansiem, uzrādot apliecību - 2 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV