Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Es, Frankenšteins”

Easyget.lv, 23.01.2014. 09:03

24. janvārī, vienlaikus ar pirmizrādi ASV un citviet pasaulē, Latvijas kinoteātros iznāk fantastikas trilleris “Es, Frankenšteins” (“I, Frankenstein”).
Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Es, Frankenšteins”

Filmu veidojuši populārās kino sāgas „Tumsas pasaule" (“Underworld”) autori. Titullomas filmā izpilda Ārons Ekhārts, kurš ir zināms pēc lomām tādās filmās kā “Tumšais bruņinieks”, “Smēķēt atļauts”, “Kauja Losandželosā”, “Ruma dienasgrāmata” u.c., kā arī Bils Naijs, kurš piedalījies “Tumsas pasaules” un “Karību jūras pirātu” filmās, jaunā aktrise Ivonna Strahovski (“Killeru elite”), “Gredzenu pavēlnieka” zvaigzne Miranda Otto un citi aktieri.

Stāsts par doktoru Viktoru Frankenšteinu un viņa radīto briesmoni pirmo reizi publicēts 1818.gadā. Kopš tā laika tas ir kļuvis par fantastikas un šausmu literatūras klasiku un popkultūras sastāvdaļu: ir sarakstīta virkne citu darbu par Frankenšteina radījumu, kā arī vairākus desmitus reižu tas ir adaptēts lielajam ekrānam. Jaunais spriedzes trilleris “Es, Frankenšteins” ir balstīts uz izdevniecības “Darkstorm” grafiskās noveles motīviem. Filmas darbība risinās tuvā nākotnē, 200 gadus pēc Dr. Frankenšteina ekstrēmā eksperimenta, kad Frankenšteina radījums vārdā Ādams iesaistās cīņā ar tumšo spēku armiju, kuras mērķis ir atklāt Ādama nemirstības noslēpumu, līdz ar to pakļaujot briesmām visu pasauli.

Filmas centrālā zvaigzne Ārons Ekhārts šai fiziski smagajai lomai gatavojās sešus mēnešus, trenējoties līdz pat piecām stundām dienā un pakļaujot savu ikdienu diētai. “Nemitīgie treniņi un skarbā diēta noteikti palīdzēja šai lomai, jo man bija jānodarbina visas ķermeņa un arī smadzeņu šūnas. Liekais svars un nekustīgums būtu traucēklis, to es nevarēju atļauties... Man patīk būt izsalkušam kā dzīvniekam,” lomu raksturo aktieris un piebilst: “Savu varoni es vēlējos padarīt cilvēciskāku nekā Frankenšteina briesmoni ieraduši redzēt skatītāji.” Šim apgalvojumam piekrīt arī filmas režisors Stjuarts Bītijs: “Kad projektu pirmo reizi prezentēju producentiem, es uzsvēru to, ka leģendārais briesmonis jaunajā filmā kļūs par cilvēku. Sākotnēji ideju par spriedzes filmu ar cilvēcisku Frankenšteina briesmoni centrā mani kolēģi uztvēra ar aizdomām, tomēr drīz vien šī vīzija tika atbalstīta ar sajūsmu.”

Filmas treileris ar subtitriem latviski un krieviski:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV