Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Etīžu teātris Nerten piedāvā izrādi „Smalkās kaites”

Easyget.lv, 23.01.2014. 09:37

Ceturtdien, 23. janvārī, plkst. 18.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā uzstāsies etīžu teātris „Nerten” ar izrādi „Smalkās kaites”.
Etīžu teātris Nerten piedāvā izrādi „Smalkās kaites”

Etīžu teātra „Nerten” izrāde Romana Sutas (1896–1944) un Aleksandras Beļcovas (1892–1981) memoriālajā dzīvoklī ir paredzēta kā analītisks skats uz cilvēku attiecību fenomenu – uz šādu tematisko ievirzi daļēji provocē pats izstādes nosaukums un vēstījums. Tomēr, atšķirībā no ekspozīcijas, „Nerten” priekšnesumā atsauces uz mākslinieku biogrāfijām tiks izmantotas minimāli, un dažādiem attiecību modeļiem raksturīgās pretrunas tiks skatītas plašāk – protams, nezaudējot sasaisti ar kultūrvēsturisko kontekstu un laikmeta garu, kur tas nepieciešams.

Izrāde notiks vienā cēlienā un sastāvēs no 5–6 mazformāta etīdēm (skečiem). Ņemot vērā telpas izmēru un specifiku, iestudējumu darbība risināsies tuvu skatītājiem, radot klātbūtnes efektu un sadzīvisku gaisotni. Skatītāji darbībā netiks iesaistīti.

Etīžu teātris „Nerten” – Svens Kuzmins un Toms Treibergs – īsās dramaturģiskās miniatūrās runā un rāda gan dzīves smieklīgo un bezbēdīgo, gan neveiklo un bezspēcīgo pusi. Viņi ir teātra vienīgie aktieri, režisori un dramaturgi, savukārt scenogrāfija ir „tikai” pati telpa, kurā izrāde notiek. Viss pārējais rodas un noformējas skatītāju iztēlē – ja vien viņi paši to vēlas.

Izrādes paredzētais garums – 40 minūtes.

Dalības maksa: pieaugušiem – EUR 2,13 / LVL 1,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 0,71 / LVL 0,50. Pirms un pēc pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt muzeja izstādi „Mīlas četrstūris”.

Vietu skaits ierobežots. Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš pa tālruni (+371) 67 288800 vai e-pastu sbm@lnmm.lv.

Foto: Etīžu teātris „Nerten”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV