Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Nauda Rīgā, pasaulē, cilvēku prātos un makos gadsimtu gaitā

Easyget.lv, 23.01.2014. 15:51

Svētdien, 26. janvārī, Ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā būs veltīta tēmai „Nauda Rīgā gadsimtu gaitā”, informē muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Ģimenes dienas apmeklētāji aicināti piedalīties tematiskā ekskursijā „Nauda Rīgā gadsimtu gaitā”, uz kuru tiks gaidīti pulksten 11.00, 13.00 un 15.00. Ekskursija sniegs iespēju „ielūkoties” rīdzinieku un Rīgas viesu naudas lādēs un maciņos dažādos gadsimtos. Kāda nauda tur tika glabāta, kā tika tērēta, kā tā pārveidojās un attīstījās dažādu varu ietekmē. Nauda stāsta, tā rāda, tā pierāda. Monētas, naudas ekvivalenti un banknotes. Naudas kalēji, naudas glabātāji, naudas viltotāji, naudas lietotāji. Dzintara ceļš, senākā nauda Latvijas teritorijā un Rīgā, nauda Livonijā, Rīgā kaltā nauda, poļu – zviedru laika nauda, Krievijas impērijas nauda, Latvijas valsts nauda.

Radošajā darbnīcā, ikviens būs aicināts fantazēt, izdomāt un zīmēt savu īpašo naudu, kā arī savu Eiro monētas dizaina skici. Mazie un lielie, kopīgi veicot uzdevumus Darba lapās „Nauda”, varēs pārbaudīt vērību un zināšanas.

„Nauda - cik attapīgu tā padara cilvēku!”, atzinis Ērihs Marija Remarks. Savukārt Juris Rubenis un Māris Subačs secinājuši: „Nauda padara sabiedrību gudru. Naudas nedrīkst būt par daudz un arī par maz. Pietiekams naudas daudzums ir tad, kad jūt dzīvi, nevis maka stāvokli”. Nauda nicinātā un nauda pielūgtā, nauda – enerģija, spēks, pazudinātāja un glābēja, nauda nav tikai nauda…

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42 (LVL 1,00); LR pensionāriem, skolēniem EUR 0,71 (LVL 0,50).

Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676, www.rigamuz.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV