Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Top mūzikls “Burvis no Oza zemes”

Easyget.lv, 24.01.2014. 14:32

Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikla “Burvis no Oza zemes” jauniestudējums iecerēts kā darbs ārpus ierastajiem teātra mākslas rāmjiem
Top mūzikls “Burvis no Oza zemes”

Galerijas:

1997. gadā pēc Laimena Frenka Bauma stāsta “Brīnumainais burvis no Oza zemes” motīviem tapa Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikls “Burvis no Oza zemes” Hansa Bertilsona režijā. Mūzikla pirmizrāde notika Zviedrijā, Halmstatē, izrādes Zviedrijā tika spēlētas gandrīz gadu. 2004. gadā mūzikls “Burvis no Oza zemes” režisora Kārļa Auškāpa vadībā tika iestudēts Dailes teātrī, un līdz 2006. gadam izrāde bija teātra repertuārā. Trešā un pavisam citāda dzimšanas diena mūziklam gaidāma 2014. gada marta nogalē Mūzikas namā Daile.

Uzvedums, kas top sadarbībā ar komponistu Valtu Pūci, režisori Daci Pūci, scenogrāfi un mākslinieci Ilvu Kļaviņu, paredzēts kā multimediāla muzikāla pasaka ģimenēm un mazākajiem skatītājiem ar vadmotīvu, ka nekur nav tik labi kā mājās, ka ikvienam savu sapņu piepildījums ir paša ziņā. “Tas būs atraktīviem piedzīvojumiem bagāts mūzikls, kas neatstās vienaldzīgu nevienu - bērniem un jauniešiem liekot izprast attiecību pamatvērtības, vecākiem ļaujot baudīt neparastu izrādi ar augstvērtīgu muzikālu sniegumu,” skaidro Mūzikas nama Daile producente Anda Zadovska.

Jauniestudējums “Burvis no Oza zemes” iecerēts kā darbs ārpus ierastajiem teātra mākslas rāmjiem, un tā skatuviskais risinājums daļēji pietuvosies kino žanram. Pirmo reizi Latvijas teātru vēsturē izrāde tiks veidota, pielietojot kino industrijā un televīzijā izmantoto izspiešanas metodiku jeb keying. Izrāde tiks sadalīta trīs vizuālās daļās, no kurām - pirmajā aktieri darbosies uz rīra; otrajā – aktieris - scenogrāfs mainīs maketus, kas pilda dekorāciju funkciju, bet trešajā - projekcijas uz ekrāna, kas būs abu iepriekšējo darbību summa. Tā rezultātā skatītāji varēs justies gan kā darba procesa vērotāji, gan dalībnieki. Vairākas reizes šo vizuālo uzstādījumu lauzīs vai mainīs video fragmenti vai horeogrāfiski priekšnesumi, kas tiks iestudēti arī skatītāju zālē.

Izrādē tiks izmantoti līdz pat 12 maketiem, 3D grafikas video un piefilmējumi.

“Ar dažādām vizuālajām tehnoloģijām, augstvērtīgu muzikālo priekšnesumu, režijas un horeogrāfijas palīdzību izrāde iegūs kino cienīgu dinamiku un skatītāji piedzīvos elpu aizraujošu notikumu gaitu. Starpbrīdī un pēc izrādes ikviens skatītājs varēs aplūkot izrādes maketus un galvenās varones - Dorotijas neparastā ceļojuma karti,” stāsta Zadovska.

Lomas jauniestudējumā atveidos Ieva Sutugova, Antons Zamišļjajevs, Uģis Roze, Valts Pūce, Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ralfs Eilands, Niks Matvejevs un Atis Ieviņš. Izrādē darbosies horeogrāfijas grupa Lienes Gravas vadībā un mūziķu grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Mūzikla “Burvis no Oza zemes” pirmizrādes notiks 29. martā plkst. 12.00 un 17.00, 30. martā plkst. 12.00 mūzikas namā Daile, Kr. Barona ielā 31.

Biļetes “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Aija Vītoliņa un Marts Kristiāns Kalniņš. Foto (c) Ars Nova

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV