Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Režisors Viljams Timrots debitēs ar melno komēdiju "Pēdējais piliens"

Easyget.lv, 27.01.2014. 10:55

Jaunais režisors un scenārija autors Viljams Timrots skatītāju vērtējumam nodos savu pirmo filmu - septiņpadsmit minūtes ilgu melno komēdiju "Pēdējais Piliens" ar Latvijā zināmu aktieru piedalīšanos.
Režisors Viljams Timrots debitēs ar melno komēdiju "Pēdējais piliens"

Filma ir Viljama Timrota debija un diplomdarbs Baltijas Filmu un Mediju skolā, informē "FreshStep Productions" producente Simona Kļaviņa.

"Filmas ideja radusies domājot par to, cik ikdienā reizēm ļaujam sevi izmantot un "kāpt uz galvas". Tā ir ilgu laiku krājusies necieņa, kas vienā brīdī ir par daudz un seko dramatisku notikumu ķēde", komentē režisors Viljams Timrots.

Filmas sižets ir sekojošs: Agnesi (Baiba Broka) atlaiž no darba un pamet puisis. Viņa ir zaudējusi pēdējās lietas, par kurām viņa patiesi uztraucās un kas deva cerību par gaišāku nākotni. Tā kā ar darbu un draugu viņai neveicas, tad Agnese pamet esošo dzīvi un dodas prom no visa pazīstamā. Pa ceļam savā mašīnā Agnese uzņem stopētāju Artūru (Valdis Sils), kurš brauc uz Balviem ar domu bildināt savu draudzeni. Agnese nebrauc uz Balviem, bet iesaista Artūru savā atriebības gājienā pret draugu un darba vietu, īstenojot savu plānu dažādos nelikumīgos veidos. Lai arī sižets var izklausīties skarbs, tomēr tajā netrūkst smieklu, jautrības un neveiklu momentu varoņu dzīvē.

"Šis ir mans pirmais darbs režisora, scenārista lomā un biju pārsteigts par cilvēku atsaucību iesaistīties projektā. Bija lieliska komanda, kas bija gatava darīt dullas lietas filmas labā un darīja to ar smaidu sejā. Filmēšana nebija viegls process, jo astoņas filmēšanas dienas bija jāstrādā no agra rīta līdz vēlam vakaram. Mani biedēja, vai spēšu izteikt savu domu un saprasties ar aktieriem, bet izdevās," par darbu pie filmas stāsta režisors.

Filmas komanda: režisors un scenārija autors Viljams Timrots, operators Reinis Traidās, producene Simona Kļaviņa, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa. Lomās Baiba Broka, Lauris Subatnieks, Intars Rešetins, Artuss Kaimiņš, Gints Andžāns, Valdis Sils u.c.

Īsfilma būs pieejama atsevišķos īsfilmu seansos kopā ar citu autoru darbiem, informācija par tiem tiks izziņota.

Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Baltijas Filmu un Mediju skolas atbalstu FreshStep Productions studijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV