Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Vēlās brokastis ar izstādes „Grafika-s” prēmijas ieguvēju Pauli Liepu

Easyget.lv, 27.01.2014. 13:40

Latvijas laikmetīgajai grafikai veltītās izstādes „Grafika-s” ietvaros interesenti aicināti uz tikšanos ar izstādes prēmijas ieguvēju mākslinieku Pauli Liepu.
Vēlās brokastis ar izstādes „Grafika-s” prēmijas ieguvēju Pauli Liepu

Tikšanās ar mākslinieku Pauli Liepu notiks Vēlo brokastu formātā Rīgas Mākslas telpā 16. februārī pulksten 12.00, informē biedrības Grafikas kamera vadītāja Ieva Nagliņa. Sarīkojuma programmā - saruna par Pauļa Liepas mākslas darbu idejām, tapšanu un kontekstiem, kā arī atspirdzinājumi. Sarunu ar mākslinieku vadīs izstādes kuratore Inga Šteimane.

Paulis Liepa ir izstādes „Grafika-s” prēmijas ieguvējs, pamatojoties uz starptautiskās žūrijas lēmumu. Žūrijā strādāja Ķelnes Ludviga muzeja Grafikas krājuma kuratore Jūlija Frīdriha, grafikas eksperts un publicists no Lielbritānijas Ričards Noiss, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs Guntars Sietiņš, Grafikas kameras ilggadējā vadītāja, izstādes idejas autore, māksliniece Ilze Lībiete un kuratore, mākslas zinātniece Inga Šteimane. Prēmija ir 500 EUR, kā arī īpaša publikācija izstādes katalogā, ko atvērs martā.

Pauļa Liepas darbu estētika pielieto bagātos uzkrājumus, ko izveidojusi 20. gs. modernistiskā grafiskā kultūra, dizains, arhitektūra un inženiertehniskie zīmējumi. Darbu saturā ir socioloģisku un polittehnoloģisku metožu kritikas iezīmes. Liepa beidzis LMA Grafikas nodaļu 2003. gadā. Grand Prix laureāts 9. Starptautiskajā Baltijas jūras valstu biennālē Kaļiņingradā (2008), godalgots Starptautiskajā grafikas triennālē Krakovā (2012), kā arī saņēmis „Dienas” gada balvu kultūrā (2012).

Latvijas laikmetīgajai grafikai veltītā izstāde „Grafika–s” Rīgas Mākslas telpā skatāma līdz 6. martam. Tā veidota kā saruna par grafikas diskursu mūsdienu mākslā. Sarunas priekšnoteikumi ir bagātā grafikas vēsture Latvijā, spēcīgā grafikas skola Latvijas Mākslas akadēmijā un laikmetīgās mākslas vide, kuras sociāli vērstajos uztveres, eksperimentu, kritikas un līdzdalības modeļos iekļaujas grafikas tradīcija un skola. Izstāde parāda arī Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas katedras pedagogus – māksliniekus.

Foto: Prēmijas ieguvēja Pauļa Liepas darbi izstādes „Grafika S” ekspozīcijā: N9813R / Apfel3, N20613R / Trash Talk, N21213R / Flags un Next. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV