Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Notiks otrie dramaturgu lasījumi “Teksts par tēmu”

Easyget.lv, 27.01.2014. 13:55

29. janvārī plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro otrajos no trim dramaturgu lasījumiem “Teksts par tēmu” piedalīsies dramaturģes Inga Gaile un Aiva Birbele un režisori.

Lasījumos piedāvāto darbu sižeta izklāsts un pirmās piecas lapas seši dramaturgi būs radījuši balstoties uz sešu režisoru piedāvātām tēmām. Lasījumos klāt esošs būs arī tajā vakarā izvēlēto tēmu režisori, tādējādi par lasījumu būtiskāko sastāvdaļu kļūs diskusija starp dramaturgu, režisoru, lasījumu moderatoru un klausītājiem par to, kā dramaturgs ir atklājis izvēlēto tēmu, kāpēc tā atklāta tieši tā, cik klausītājiem ir aktuāla režisora piedāvātā tēma, un vai dzirdētais teksts un tēma ir tik interesanta, lai to realizētu izrādē?

Lasījumi “Teksts par tēmu” tiecas veicināt sarunu starp režisoru, dramaturgu un skatītāju par to, ko katra no iesaistītajām pusēm grib redzēt teātrī, kādā veidā un kāpēc? Tas ir mēģinājums par kolektīvu pieredzi padarīt ne tikai teātra skatīšanos, bet arī tā radīšanu.

Lasījumi “Teksts par tēmu” šajā teātra sezonā iecerēti trīs reizes – jau notikušie 18. decembrī un gaidāmi 29. janvārī un 26. februārī plkst. 19:00, katrā no reizēm klausītājiem piedāvājot dzirdēt divus lasījumus. 18. decembrī piedalījās dramaturgi Justīne Kļava, kura bija izvēlējusies Kristīnes Vismanes tēmu, un Matīss Gricmanis, kam bija Elmāra Seņkova dotā tēma.

Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV