Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zane Daudziņa un Kārlis Kazāks uzstāsies Ojāram Vācietim veltītā dzejas vakarā

Easyget.lv, 28.01.2014. 09:21

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina uz Ojāram Vācietim veltītu dzejas vakaru izstādes „Uz lielās dzīves trases. 20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda” pēdējā apskates dienā svētdien, 2. februārī, plkst. 16.00, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Ojāra Vācieša 20. gadsimta 60. gados radīto dzeju lasīs aktrise Zane Daudziņa, par muzikālo pavadījumu rūpēsies dziesminieks Kārlis Kazāks.

Izstāde „Uz lielās dzīves trases. 20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda” dod iespēju iepazīties ar 60. gadu priekšmetisko vidi, kas spilgti raksturo tālaika sabiedrības jaunos estētiskos ideālus. Ideālu maiņu lielā mērā noteica ekonomikas, tai skaitā vieglās rūpniecības attīstības strauji pieauguma tempi, kosmosa apgūšana, zinātniski tehniskais progress. Šī iemesla dēļ izstādes nosaukumā tika izmantota Ojāra Vācieša dzejas rinda „Uz lielās dzīves trases” no viņa populārā dzejoļa „Meitene no manas klases”, tādējādi raksturojot konkrētās dekādes paaudzi, kas ar milzīgu interesi tiecās pēc jaunatklājumiem.

Ieejas maksa pēdējā izstādes dienā, kā arī pasākumā būs par īpašo akcijas cenu – tikai EUR 1,42 / LVL 1,00.

Sarīkojums notiek sadarbībā ar Ojāra Vācieša memoriālo muzeju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV