Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Gada NeDarbi-2013 meklē jaunus saimniekus

Easyget.lv, 28.01.2014. 09:45

Jūrmalas Mākslinieku namā, Muižas ielā 6 atklāta izstāde-akcija „Gada NeDarbs-2013”, kurā izstādīti vairāk nekā 130 mākslas darbi.
Gada NeDarbi-2013 meklē jaunus saimniekus

Gada sākumā mākslinieki tika aicināti izstādei iesniegt gan parastus nedarbus - palaidnības, ēverģēlības, asprātības un zirgošanos, kas tik atbilstoša šim zirga gadam, gan arī tādus darbus, kas sevī atspoguļo radošu neveiksmi, neizdošanos vai kādu tehnisku kļūdu, kas parasti paliek apslēpta skatītāju acīm.

Izstādē piedalās vairāk nekā 50 autori ar vairāk nekā 130 darbiem. „Autori bija aicināti savus darbus dāvināt skatītājiem un vairāk nekā puse darbu, kas izstādīti izstādē, meklē jauno saimnieku. Pie darbiem-dāvinājumiem pievienotas papīra lapiņas, uz kurām skatītāji var pierakstīties. Ja uz kādu no darbiem būs pieteicies vairāk nekā viens skatītājs, tad darba nākamais īpašnieks akcijas beigās tiks izlozēts,” stāsta Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule.

Izstādes dalībniekiem bija jādod arī pamatojums, kāpēc tieši šis autora darbs var pretendēt uz titulu „Gada NeDarbs-2013”. Daži autori nedarba būtību ir centušies iekļaut darba nosaukumā, bet citi devuši garu un pamatīgu apcerējumu un pat dzejas rindas.
„Autori, kas bija tik drosmīgi un bija ieradušies uz izstādes atklāšanu par saviem nedarbiem saņēma „Reālu žagaru” un „Reālu Briseles kāpostu””, stāsta Bule.

Labākais, lielākais, veiksmīgākais un pieprasītākais „Gada NeDarbs” tiks noteikts skatītāju balsojuma rezultātā, un tā autors saņems pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem. Par gada nedarba titulu un galveno balvu cīnās šādi autori: Valdis Opmanis, Zigmunds Šņore, Natālija Maļikova, Antons Vaivods, Ingrīda Raudsepa, Dace Ziemele, Māris Subačs, Ilze Kalvāne, Kristīne Belte, Andrejs Ģērmanis, Māra Mozgire, Undinus, Jānis Murovskis, Ieva Bondare, Evija Freidenfelde, Ērika Kumerova, Laima Kļaviņa, Jānis Andris Osis, Laura Ose, Agnese Apsīte, Jānis Veiss, Jānis Jēkabsons, Rudīte Jēkabsone, Ansis Brasliņš, Inese Ščucka, „55ART”, Ojārs Griķis, Anitra Bērziņa, Nugzars Paksadze, Rita Sirmā, Inga Jurova, Elga Grīnvalde, Normunds Šaumanis, Dzintars Eglīts, Aina Putniņa, Madara Gulbis, Laima Akmentiņa, Atis Jurgenovskis, Ojārs Martinsons, Nils Kauliņš, Inese Margēviča, Linda Ekere, Gunārs Brasliņš, Lilija Brasliņa, Baiba Cihovska, „Anonīmais”, Sandra Dzilna, Laima Ūdre, Lāsma Pujāte, Mairita Folkmane, Ilizane Grīnberga, Ieva Strazdiņa, Agnese Bule un Dailis Rožlapa.

Izstāde „Gada NeDarbs” Mākslinieku namā un skatītāju pieteikšanās uz darbiem-dāvinājumiem norisināsies līdz pat 20. februārim. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

Foto: Linde Ekere „Apēd mani”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV