Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valda Brauna foto izstāde Vecrīgas skatlogos

Easyget.lv, 28.01.2014. 10:44

Līdz janvāra beigām Vecrīgas apmeklētājus priecē fotomākslas meistara Valda Brauna foto izlase „Zeme, kur laimē diet”, kas apskatāma jūgendstila ēkas Smilšu ielā 3 skatlogos.
Valda Brauna foto izstāde Vecrīgas skatlogos

Izstādītie darbi veido „Latio” melnbaltās fotogrāfijas kalendāru 2014.gadam. Pirmo reizi ir izveidotas arī V.Brauna darbu pop art reprodukcijas sadarbībā ar „Protko design solutions”. Reprodukcijas līdz janvāra beigām apskatāmas Latio birojā, K.Valdemāra 8, informē Latio pārstāvis Roberts Kārkliņš.

Melnbaltās fotogrāfijas kalendāru Latvijas fotomākslas vērtību apzināšanas un saglabāšanas projekta ietvaros „Latio” veido kopš 2004.gada. Ierobežotā skaitā – 1000 eksemplāros – izdotais kalendārs gadu gaitā ir kļuvis par savdabīgu kultūras ilgtermiņa tradīciju un paliekošu vērtību Latvijas fotogrāfijas vesturē.

Valdis Brauns fotografē kopš 1966.gada. Savos darbos viņš pievērsies jūras un zvejnieku dzīves attēlojumam, fotografē ainavas, aktus, portretējis arī aktierus un citus māksliniekus. Valdis Brauns piedalījies gandrīz 300 izstādēs, saņēmis vairāk nekā 140 apbalvojumus, tai skaitā Latvijas vēsturē pirmo „World Press Photo” zelta medaļu „Golden Eye” par darbu „Laimes lietus”. Fotomākslinieka darbi atrodas Starptautiskās Fotomākslas federācijas FIAP kolekcijā, Francijas Fotogrāfijas muzejā Bjevrā, Latvijas Fotomākslas muzejā, Šauļu Fotogrāfijas muzejā, Katalonijas Fotogrāfijas muzejā Spānijā, kā arī privātkolekcijās ASV, Vācijā, Krievijā, Čehijā, Ungārijā, Indijā, Lietuvā un citur. Viens no slavenākajiem Valda Brauna darbiem „Laimes lietus” publicēts vairāk nekā 160 dažādās grāmatās, žurnālos, katalogos un reklāmizdevumos.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV