Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nacionālajā teātrī top „Dejas Lūnasas svētkos”

Easyget.lv, 28.01.2014. 11:10

3. februārī Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos Braiena Frīla „Dejas Lūnasas svētkos” Ineses Mičules režijā, informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.
Nacionālajā teātrī top „Dejas Lūnasas svētkos”

„Man šī luga ir vārdos grūti formulējamu izjūtu pasaka par cilvēkiem. Es meklēju, no kurienes rodas cilvēka garīgais spēks” – stāsta režisore Inese Mičule.

Piecas aktrises slavenā īru dramaturga Braiena Frīla lugas iestudējumā par to, ka sieviete savā būtībā var būt diezgan neprognozējama un bīstama persona, īpaši, ja tiek mēģināts sajaukt pagānismu ar kristietību, smeldzi ar kaisli, asinis un asaras. Caur vientuļu, neprecētu māsu ikdienas dzīvi savā dzimtajā lauku sētā, mērķtiecīgi atklājas sievietes garīgais spēks, sīkstums un enerģija.

Lomās: Marija Bērziņa, Zane Dombrovska, Maija Doveika, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Juris Lisners, Juris Hiršs, Jānis Vimba, Arturs Krūzkops.

Izrādes scenogrāfs ir Gints Sippo, kostīmu māksliniece Ieva Veita, horeogrāfe Liene Stepanova, gaismu mākslinieks Igors Kapustins.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV