Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Komponista Džona Tavenera piemiņai - dokumentālās filmas seanss

Easyget.lv, 28.01.2014. 13:10

Zirgu ielas koncertzālē notiks dokumentālās filmas par Seru Džonu Taveneru seanss

Šodien izcilajam britu komponistam Seram Džonam Taveneram apritētu 70 gadi. Atzīmējot šo notikumu un pieminot komponista aiziešanu mūžībā Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” zālē jeb Zirgu ielas koncertzālē piektdien, 31. janvārī plkst 19:00 būs iespēja noskatīties Braiena Izarda (Bryan Izzard) dokumentālo filmu „John Tavener. Beyond the Veil”, informē Valsts Akadēmiskā kora „Latvija”pārstāve Ieva Vītiņa.

Izcilā komponista portretējums tapis Anglijā un Grieķijā, intervijās tiek runāts par Tavenera agrīnajām muzikālajām ietekmēm, aizraušanos ar rietumu filozofiju, pievēršanos Prezbiterāņu baznīcai un pēc tam pareizticībai.

Kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad Taveners guva panākumus ar savu dramatisko kantāti „Valis”, kas tika izdota grupai The Beatles piederošajā ierakstu kompānijā Apple Records, viņš ticis uzskatīts par vienu no dižākajiem un savdabīgākajiem britu komponistiem. Džona Tavenera mūzika plašu popularitāti ieguva pēc tam, kad Velsas princeses Diānas bērēs 1997. gadā tika atskaņota „Atēnas dziesma”.

Komponists viesojās Latvijā, kad bija kora „Latvija” rīkotā Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla goda viesis 2004. gadā

Filmas garums: 1 stunda 20 minūtes. Filma tiks rādīta angļu valodā bez subtitriem un tulkojuma latviski. Ieeja bez maksas. Lūgums apmeklētājus iepriekš pieteikties, rakstot uz epastu info@koris.lv vai zvanot pa tālruni 67223839.

Zirgu ielas koncertzāles adrese: Kaļķu iela 11a, ieeja no Zirgu ielas (Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” telpas).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV