Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

FotoAkadēmija rīko gada izstādi “Connections”

Easyget.lv, 28.01.2014. 15:34

FotoAkadēmija 31. janvārī 18:00 Galerijā Zazī un FotoAkadēmijas telpās atklās absolventu un studentu darbu izstādi “Connections”, informē FotoAkadēmijas pārstāve Elēna Silāja.

FotoAkadēmijas un Galerijas Zazī rīkojatā ikgadējajā izstādē būs aplūkojami FotoAkadēmijas absolventu un studentu darbi. Šo darbu atlasi veica FotoAkadēmijas žūrija, kuras sastāvā bija pazīstami Latvijas fotogrāfi un fotomākslas pasniedzēji: Māris Kundziņš, Andrejs Saļikovs, Dainis Matisons, Gunta Andersone unValters Preimanis.

Katrs no fotoattēliem stāsta savu atšķirīgo izpratni par jēdzienu “connections” (sakarības, saiknes), situāciju un procesu sasaisti, ko iepriekš neesam uztvēruši vai pamanījuši kā savstarpēji saistītu. Mērķis ir sekot intuīcijai, ļauties sajūtām un kopsakarībām, prast domāt vispārinājumos un radoši, plaši izmantot pieejamo pieredzi, lai veidotu jaunus, loģiskus vai neloģiskus savienojumus, pārvarētu stereotipus. Vai tie būtu vērojumi vai inscenējumi, konceptuālas sakarības, lietas, kas iedveš bailes, lietas, kuras ir kauns (vai arī nav) izstāstīt tikko satiktam cilvēkam, “connect to facebook” (un viss, kas no tā izriet), ģimene…

Uzdevums ir sasaistīt parādības, lietas, notikumus, cilvēkus, izmantojot fotogrāfijas tēlainos izteiksmes līdzekļus, runāt caur gaismu, ēnu, krāsu, formu un ne tikai.

Izstādē būs aplūkojamas Aigara Artemjeva, Andra Spures, Dacītes Beķeres, Edgara Jēkabsona, Guntas Frīdenbergas, Ineses Alšānes, Jevgenija Ščolokova, Karinas Beļajevas, Riharda Meņģa, Ilzes Oses, Daces Rumpes, Andra Kluša, Aleksandra Ņikitjuka, Jeļenas Makejevas, Ievas Sīpolas, Jāņa Judrupa, Daces Stuķēnas, Daigas Berkmanes un Valtera Preimaņa fotogrāfijas.

Pēc izstādes beigām daļa fotogrāfiju tiks ziedota bērnu un jauniešu centram “Ezermala”.

Izstāde būs aplūkojama līdz 28. martam Galerijā Zazī un FotoAkadēmijas telpās, Dzirnavu ielā 20, Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV