Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Foto: Dokumentālā filma “Vairāk nekā dzīve” piedzīvo pirmizrādi

Easyget.lv, 28.01.2014. 23:07

Otrdienas vakarā kinoteārī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvoja Ginta Grūbes dokumentālā filma “Vairāk nekā dzīve” par Alvi Hermani.
Foto: Dokumentālā filma “Vairāk nekā dzīve” piedzīvo pirmizrādi

Galerijas:

Filma „Vairāk nekā dzīve” ir dokumentāla liecība par teātra režisora Alvja Hermaņa darba metodi, iestudējot izrādes Latvijā un Vācijā. Tas ir stāsts par Jaunā Rīgas teātra, Minhenes Kamerteātra un Ķelnes teātra izrāžu varoņiem aktieru izpildījumā un viņu prototipiem dzīvē. Filma ļauj ielūkoties Hermaņa teātrī, kura pamatā ir režisora un viņa aktieru kolektīvais darbs, meklēt atbildi uz jautājumu, vai īstā dzīve ir interesantāka par tās transformāciju teātrī, un uzzināt, kāpēc režisors nolemj atteikties no paša radītās teātra metodes. Filma seko Alvja Hermaņa izrāžu „Vectēvs”, „Ķelnes afēra” un „Senču asiņu balss” tapšanai. Filmas režisors un scenārija autors ir Gints Grūbe, operators Andrejs Rudzāts, skaņu operators Normunds Kļaviņš, montāža Armands Začs, producente Inese Boka-Grūbe, filma veidota studijā “Mistrus Media”.

„Ņemot izrādei par iemeslu visgarlaicīgākā un pelēkākā cilvēka dzīvesstāstu, no tā var uztaisīt ļoti brīnišķīgu drāmu. Īstenībā cilvēka dzīvi var izstāstīt ar trim epizodēm. Katra cilvēka stāsts, ja to paņem, kondensē un uzliek uz skatuves, būs skumjš, jo tur veidojas sakars ar kaut kādām kosmiskām skumjām,” saka Alvis Hermanis filmā „Vairāk nekā dzīve”.

„Mēs sākām veidot filmu brīdī, kad Alvis Hermanis paziņoja, ka klasiskā dramaturģija ir novecojusi un ka vienīgā īstā lieta, kur meklēt dramaturģisko materiālu, ir cilvēku dzīvesstāsti. Mums tā bija unikāla iespēja izsekot Alvja Hermaņa izrāžu „Vectēvs” un „Ķelnes stāsti” tapšanai un pieredzēt režisora izvēli šo metodi beigt, atgriežoties pie klasiskās dramaturģijas. Alvis Hermanis viennozīmīgi ir viens no tiem pasaules mēroga cilvēkiem, pēc kura atpazīst Rīgu, un man ir prieks, ka filmu rādām nedēļā, kad Rīgā būs iespējas noskatīties Alvja Hermaņa veidotās izrādes Vācijā un Austrijā,” stāsta filmas režisors Gints Grūbe.

Foto: Dokumentālās filmas “Vairāk nekā dzīve” pirmizrāde. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV