Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Iznācis Nacionālā teātra žurnāla „BŪS!” 2. numurs

Easyget.lv, 29.01.2014. 14:20

Gaidot Latvijas Nacionālā teātra simtgadi, pie teātra mīļiem dodas teātra žurnāla „BŪS!” 2. numurs.
Iznācis Nacionālā teātra žurnāla „BŪS!” 2. numurs

Žurnāla jaunākajā numurā iespējams lasīt profesionālu režisoru sarunu – Elmārs Seņkovs iztaujā Mihailu Gruzdovu. Intervija ar Mihailu Kublinski par viņa iestudētajiem H.IbSena „Spokiem”. Pēteris Krilovs par plānoto Džeimsa Džoisa „Ulisa” iestudējumu LMT Jaunajā zālē, kā arī ģimeniska Jāņa Deinata fotosesija ar izrādes „Laiks un Konveju ģimene” aktieriem.

Sadaļā „Teātra 100gadi gaidot” trīs teātra seniores – Baiba Indriksone, Inta Tirole un Rasma Garne dalās atmiņās par teātra leģendāro 3. jeb Lielo Dāmu ģērbtuvi. Aktieris Jānis Kubilis stāsta par savu ilggadīgo kolēģi Kārli Sebri, kuram šogad februārī 100.dzimšanas diena. Teātra direktors Ojārs Rubenis šoreiz intervē mūžam šarmanto kostīmu mākslinieci Večellu Varslavāni.

Plaša Ievas Strukas intervija ar dramaturgu, režisoru un aktieri Jevgeniju Griškovecu un viņa atsauksme par „Satisfakcijas” iestudējumu Nacionālajā teātrī. Vēl arī Ditas Lūriņas saruna ar teātra sieviešu kostīmu darbnīcas vadītāju Valentīnu Romanovsku, stāsts par Latvijā labāko Skifla grupu un citas Nacionālā teātra dzīves aktualitātes.

Žurnāls „Būs!” ir Latvijas Nacionālā teātra izdevums, kas tiek izdots sakarā ar teātra gaidāmo simtgadi, kas būs 2019.gadā. Ir plānoti 10 teātra žurnāla numuri, divi katrā sezonā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV