Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LTV izsludina pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam „Latvijas kods”

Easyget.lv, 30.01.2014. 13:42

Pēc pagājušā gada veiksmīgā starta arī šogad konkurss sniegs iespēju Latvijas sabiedrībai iepazīties ar pieciem jauniem un oriģināliem kino darbiem — Latvijas portretiem.
LTV izsludina pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam „Latvijas kods”

Pagājušajā gada konkursā „Latvijas kods” dokumentālus stāstus par Latviju veidoja pieredzējuši dokumentālisti Dainis Kļava, Zigurds Vidiņš, Mārtiņš Grauds, Ivars Zviedris un Inese Kļava, kā arī jaunais, talantīgais kinorežisors Dāvis Kaņepe. Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filmu „Štābs Ipiķi” kultūras balvas „Kilograms kultūras” balsotāji izvirzījuši kā vienu no pagājušā gada labākajiem kino darbiem Latvijā.

Arī šogad Latvijas Televīzija (LTV) turpinās veicināt dokumentālo stāstu veidošanu, kas fiksē Latvijas dzīvi šodien, spēj vispārināt ikdienišķās norises, kā arī integrē vēsturi mūsdienās un mūsdienas Latvijas vēsturē, sniedzot māksliniecisku un informatīvu ieguldījumu nākamajām paaudzēm. „Dokumentālistiem atkal būs jauna izdevība realizēt savas radošās ieceres īsā, kodolīgā formātā — 26 minūšu dokumentālā filmā. Ļoti ceru, ka atsaucība būs vismaz tikpat liela kā pagājušajā gadā, kad saņēmām 21 filmas idejas pieteikumu,” komentē LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Anna Rozenvalde.

„Šobrīd Latvijas kino tik finansiāli grūtajos apstākļos ir svarīgi radīt iespējas režisoriem īstenot savas idejas un uzrunāt visplašāko — televīzijas — auditoriju. Dzīvojam ļoti dinamiskā laikā, mums apkārt ir daudz spēcīgu, neparastu personību, sabiedrība nepārtraukti mainās - dokumentālā žanrā veidots stopkadrs ir tas, kas vajadzīgs, lai mēs paši sevi iepazītu tuvāk. Esmu pārliecināta, ka interesanta materiāla filmām ir daudz un ka arī šogad sagaidīsim plašu auditoriju uzrunājošus stāstus par mūsdienu Latviju — cilvēkiem, vidi, notikumiem,” informē A. Rozenvalde.

Jaunu un pieredzējušu dokumentālistu darbu pieteikumus  LTV)gaidīs līdz 28. februārim, rezultāti tiks paziņoti 20. martā. Ar konkursa nolikumu var iepazīties LTV mājas lapā www.ltv.lv/lv/filmas/latvijas-kods/.

Konkursu rīko LTV sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV