Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izrāde „Bernardas Albas māja” uz Kultūras centra „Iļģuciems” skatuves

Easyget.lv, 30.01.2014. 14:04

Sestdien, 1. februārī, plkst.16.00 Rīgas kultūras centrā „Iļģuciems” interesenti aicināti noskatīties muzikāli plastisko izrādi pēc Federiko Garsijas Lorkas lugas motīviem „Bernardas Albas māja”.

Izrāde tapusi BJC IK „Auseklis” amatierteātra „Součastņiki” iestudējumā, tās režisore Inesa Iļčenko.

Luga „Bernardas Albas māja” ir klasiskā drāma. Neskatoties uz tās traģisko sižetu, skatītājiem pēc izrādes tomēr nav bezcerības un skumju sajūtas. Izrādē atainots mūsdienu augsto tehnoloģiju laikmets, kur pat jūtas ir virtuālas, un cilvēkam ļoti pietrūkst emociju, kuras dotu patiesības un realitātes sajūtu dzīvē.

Režisores Inesas Iļčenko veidotā izrādes forma ļauj to spēlēt uz jebkuras skatuves, tās risinājums ir ļoti vienkāršs – tikai pieci balti audekli, kuri simbolizē piecu māsu istabas. Balti audekli, necilas taburetes – tas ir viss, ar ko aktrises parāda sieviešu vientulības nebeidzamo deju.

Izrāde „Bernardas Albas māja” amatierteātra „Součastņiki” repertuārā ir jau trīs gadus. 2013.gadā tā kļuvusi par laureāti XV Starptautiskajā teātru festivālā „Krievu klasika Latvijā”, festivālā „Gada izrāde 2013”, kā arī Lietuvas amatierteātru festivālā „Viļņas rampa”. Izrāde apbalvota par labāko režiju, kā arī labākajām pirmā un otrā plāna sieviešu lomām.

Izrādes ilgums ir viena stunda. Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV